AK PRNJAVOR: Jana i David šampioni BiH

Fantastični članovi Atletskog kluba “Prnjavor” Jana Živković i David Mirković novi su prvaci i šampioni Bosne i Hercegovine.

Jana Živković je u jednoj fenomenalnoj trci na 600m dominantno osvojila 1. mjesto i titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa novim ličnim rekordom od 1 minut i 55 sekundi i prednošću od čitavih devet sekundi pred vicešampionkom.

David Mirković je jedan od rijetkih takmičara koji je odbranio titulu prvaka Bosne i Hercegovine na 600m sa novim ličnim rekordom od 1 minut i 45 sekundi.

Moramo da napomenemo da je Davidu ovo druga titula prvaka Bosne i Hercegovine u 2022 godini.
Poslije dvoranske titule u skoku u dalj danas je zaokružio titulom na 600m.

Odličan nastup cicibanki u štafeti 4x100m za samo jedan sekund su ostale bez bronzane medalje. Štafeta je bila sastavljena od najboljih naših cicibanki: Marija Jelić, Neda Radulović, Sofija Šušak i Jana Živković.
Takođe naša najmlađa takmičarka Lidija Kovačević je odlično istrčala svoju trku na 200m.

Sledeći nastup naših takmičara je na Mlađe juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine narednog vikenda na Sokolcu.

AK “Prnjavor”

1 Comment

  1. Jadno i bijedno je takmičiti se za nazovi državu koja te ne poštuje jer te ne smatra svojim pripadnikom pošto si druge nacionalnosti i religije.
    Sve čestitke Jani i Davidu i ako mogu svi srpski sportisti bi trebali da se takmiče u Srbiji i za Srbiju bolje nego u BiH pa kako god da prođu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*