282 kuće u opštini Prnjavor na prodaju

Juče smo se svi nadali da će nam danas biti bolje, danas strepimo da nam sutra ne bude još gore nego danas. Težak život se odavno već uselio u mnoge domove, trend iseljavanja stanovništva je odavno već uzeo maha. Mnogo stanovnišstva je već otišlo, a još više je onih koji tek planiraju da odu.

prodaja-kuca-prnjavor

Na internet oglašivaču OLX.ba trenutno je oglašeno 282 kuće iz opštine Prnjavora koje su na prodaju, što je veliki broj za jednu malu sredinu poput Prnjavora. Da li svoje kuće prodaju oni koji su otišli, i nemaju namjeru više da se vrate, ili to pak čine oni koji tek planiraju da odu?! Bilo kako bilo svi oni koji svoje kuće prodaju ne rade to da bi kupili nove, ili izgradili nove u Prnjavoru, već to čine jer žele da svoj životni vijek u potpunosti provedu u nekim drugim gradovima,državama, daleko od Prnjavora.

Zašto ljudi odlaze, i zbog čeka je sve više onih koji žele otići?

Konfliktna prošlost, potpuni krah privrede, ugašena radna mjesta, nedostatak programa ,pogrešni strateški pristupi su brojno stanovništvo doveli u nezavidnu situaciju. Kroz anketna istraživanja većina Prnjavorčana je nezaposlenost navela kao razlog zašto žele otići. U središtu društvenoga izloga ljudima se danas nudi frustracije i nezadovoljstvo, ovisnost i nasilje, nezaposlenost i bespomoćnost, pa stoga i ne čudi što je sve više onih koji pokušavaju pobjeći od ovakvog stanja.

282 kuće nije mali broj, a ono što posebno zabrinjava je što su svi uslovi ispunjeni da se taj broj nastavi povećavati, ukoliko se uskoro ne desi nekakav pomak naprijed imaćemo sve više kuća na kojima će stajati natpis „Na prodaju“.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

4 Comments

 1. Ja bih se sutra vratio iz slovenije u prnjavor samo ako bi imao kakav posao od koga bi mogao da zivim…

 2. Ето рецимо да је ово што написах заглупљивање гдине Марко.
  Кажи нам онда шта мислиш ти о овом тексту или се слажеш да је у Прњавору посебно лоше стање по питању одласка људи?

 3. Многи то чине и купују станове или су већ купили па сада продају кућу.
  Знам макар два случаја…
  Много се секирате и секирацију трпате само на Прњавор као да није исти тренд од Хрватске преко Бих и Србије а и шире што би се рекло.
  Видите ли даље од носа, ријеке људи на границама…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*