18 godina dramske scene SPKD “Prosvjeta” (VIDEO)

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš upriličio je prijem za predstavnike i članove prnjavorske Dramske scene SPKD „Prosvjeta“, a u povodu Svjetskog dana pozorišta koji se obilježava 27. marta, ujedno i 18. godina postojanja i rada Dramske scene, čime ove godine proslavljaju punoljetstvo.

Tokom 18. godina bitisanja na daskama koje život znače ostvarili su mnogobrojne zavidne uspjehe i rezultate. Osnove pozorišne umjetnosti i glume upoznalo je nekoliko stotina polaznika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, nosioci su zavidnih 74 festivalske nagrade iz svih oblasti pozorišne umjetnosti: gluma, režija, pedagoški rad, kostimografija, scenografija.

„Kroz kratku priču pokušali smo danas predstaviti naše pozorište. Iza nas je preko 50 pozorišnih predstava, preko 30 festivala, preko 70 nagrada. Mnogo projekata je iza nas, a nadamo se i još više onih koji su pred nama“, istakla je ovom prilikom Brankica Radonjić, umjetnički rukovodilac Dramske scene “Prosvjeta”.

Dodala je da je tokom svih prethodnih godina rada, saradnja sa lokalnom upravom bila na zavidnom nivou. „U razgovoru sa načelnikom opštine definisali smo vidove buduće saradnje što nas posebno raduje, jer vidimo da imamo svesrdnu podršku gospodina Tomaša i lokalne uprave, što nam daje dodatni vjetar u leđa i potvrđuje da smo na pravom putu u smislu promocije naše opštine kao grada pozorišta“, naglasila je Radonjićeva.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je 18. godina uspješnog rada svim članovima Dramske scene „Prosvjeta, napominjući da možda podrška opštine nije bila na nivou njihovih postignutih rezultata, ali da će se to sigurno ispraviti u vremenu koje je pred nama.

„Raduje me sve što oni rade na promociji kulturnih vrijednosti.To su dobri ljudi, odlični učenici i uvjeren sam budući nosioci društvenog i kulturnog života naše lokalne zajednice. Ovdje sam da im pružim svu podršku za dalji njihov rad, jer na taj način u najboljem svjetlu predstavljaju Prnjavor“, rekao je načelnik Tomaš.

Tomaš je izrazio želju da ovi mladi ljudi što više putuju i upoznaju nove prijatelje iz drugih pozorišta u Republici Srpskoj, BiH, ali i šire jer je to motiv i satisfakcija za njihov rad.Posebno je zahvalio rukovodiocu Dramske scene Brankici Radonjić na savjesnom i predanom radu, i što je mnoge generacije koje su prošle kroz prnjavorsko pozorište učila ne samo glumi nego i vaspitanju i drugim vrlinama značajnim za formiranje pravih ličnosti.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*