Zbog karantina zabrana kretanja u SRC “Borik”

Šest lica sa prebivalištem u opštini Prnjavor koji se nalaze na graničnom prelazu Gradiška biće danas prevezeni i smješteni u karantin uspostavljen u Sportsko – rekreacionom centru /SRC/ „Borik“ u Prnjavoru, gdje će odmah po dolasku biti testirani na prisustvo virusa korona, rekao je na konferenciji za novinare komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

TV K3

On je istakao da će ova lica biti smještena u karantinu sve dok se ne dobiju rezultate testa.

„U skladu sa novonastalom situacijom na Štabu smo donijeli odluku da se zabrani okupljanje i kretanje lica u SRC ‘Borik’ u narednom periodu, odnosno dok ima potrebe da se tamo nalazi karantin“ , pojasnio je Tomaš.

Tomaš je naveo i podatak da je Opštinski štab za vanredne situacije sinoć dobio obavještenje od republičkog inspektora da se na graničnom prelazu u Šamcu u karantinu nalaze dva lica koja imaju prebivalište u Prnjavoru, a doputovala su iz inostranstva. Кod oba lica ustanovljeno je prisustvo virusa korona, a kako imaju blaže simptome biće transportovani u karantin u Studentski centar „Nikola Tesla“ u Banjaluci.

Na današnjoj sjednici Štaba donesena je i naredba da se utorkom i petkom od 7.00 do 11.00 časova kada je predviđeno kretanje lica starijih od 65 godina zabrani kretanje svim drugim licima.

Ova zabrana se ne odnosi na lica koja idu na posao i lica koja su pratnja osobama starijim od 65 godina.

Iz Štaba su uputili apel privrednicima da prosec proizvodnje prilagode i usklade sa novonastalom situacijom, te da posao organizuju uz minimalan broj radnika.

Кomunalna policija je u proteklih 24 časa na području opštine Prnjavor kontrolisala 42 lica u kućnoj izolaciji, a utvrđeno je da jedno lice nije poštovalo propisane mjere.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor u proteklih 24 časa nisu registrovali nijedan slučaj prekršaja zabrane kretanja.

Pod zdravstvenim nadzorom Doma zdravlja Prnjavor nalaze se 232 lica, a ukupno do danas iz nadzora po odobrenju epidemiologa izašle su 922 osobe. Registrovano je i pet lica sa infekcijom virusa korona.

SRNA

2 Comments

  1. Ovi iznad 65 ne trebaju čitav mjesec izlaziti. Treba im dozvoliti samo da dignu pemziju, da plate režije i porez da se budžet puni a u apotekama i onako ima samo prioritetnih 6 od 27 koje bivši rastrošni direktor Zdravsrva nije priskrbio za crne dane!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*