Uručene nagrade za najbebe

Foto: SRNA

Rukovodstvo opštine Prnjavor primilo je danas roditelje mališana koji su na ovogodišnjoj manifestaciji “Konferencija beba” ušli u takozvano Predsjedništvo beba i uručili im novčane nagrade i poklon pakete – poklon Kompanije “Leburić”.

TV K3

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je “Konferencija beba”, koja se u saradnji sa Ministarstvom za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske u Prnjavoru održava u posljednjih 11 godina, opravdala svoje postojanje.

“Danas smo imali specifičnu situaciju jer za najstarije bebe imamo blizance, a bebe sa najviše braće i sestara dolaze iz dvije porodice sa po petoro djece. Ovo je dobra prilika da se promovišu natalitet i roditeljstvo, ali i da ovi ljudi budu primjer svima nama”, izjavio je Tomaš novinarima.

Najmlađa beba je Anastasija Soprenić iz Prosjeka, rođena 17. juna ove godine, dok su nastariji blizanci Andrej i Marko Veselinović iz Vršana, rođeni 6. jula prošle godine.

Dvoje mališana dijele titulu bebe sa najviše braće i sestara – Marko Veselinović iz Vršana i Una Golić iz Donjih Galjipovaca.

Za Andreja i Marka nagrada sa “Konferencije beba” stiže na njihov prvi rođendan, a majka Milijana, koja je, kao i suprug, nezaposlena i žive od poljoprivrede, istakla je da je u današnje vrijeme teško podizati petoro djece, ali da, ako postoji dobra volja, sve se može postići.

Očevi djevojčica Anastasije i Une složni su u ocjeni da je teško biti roditelj u višečlanim porodicama, posebno onima koje nemaju sigurna primanja.

“Teško je, borimo se, trudimo. Svaka nagrada, pa tako i ova, dobro će nam doći” , rekao je Slavoljub Golić, otac petoro djece.

Za izbor u Predsjedništvo beba bilo je prijavljeno 35 mališana sa područja opštine Prnjavor.

SRNA

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*