U uspjehu su učestvovale naše sugrađanke: Republika Srpska ekipno prva

Atletska reprezentacija Republike Srpske je danas u Kraljevu na Svesrpskom kupu osvojila ekipno prvo mjesto.

Veliki doprinos ovom istorijskom uspjehu doprinijele su dvije najbolje prnjavorčanke i članice Atletskog kluba “Prnjavor”.

Jelena Gajić pokazala je dominaciju sa dvostrukom titulom vicešampiona na 800m i u mix štafeti 4x400m uz novi seniorski rekord Republike Srpske.

Magdalena Katana, naša najbolja juniorka opravdala je poziv selektora uz novi lični rekord i vicešampionsku titulu u disciplini 3000 m.

AK “Prnjavor”

4 Comments

  1. Zato i postoje vicevi o nama glupim Bosancima,Suljo i Fata,Mujo i Haso itd.Mi svaku glistu na udici gutamo ako negdje u daljini zamislimo da bi to nas mozda moglo usrecit,puni smo mrznje i tako i stradamo,nestajemo.Njek oni kazu kako hoce sta to nas briga ali neda sejtan nama mira pa se mi u sva gofna mozemo mjesat i mjesamo se.Da smo mi Bogdom pametni kosto nismo i mi bi imali svebosnjaci kup tako bi ga nazvali i sta onda. Ali djaba nama kad smo mi zabiljezeni kao glupi i zaostali. Mi hocemo kruha preko pogace,hocemo sve na brzinu itd.Tako je nas Babo Nacije Alija u Bosni ponosnoj poceo rat na nagovor amer. ambasadora Zimmermana i dobili smo opusak izgubili smo vise od pola teritorije a imali smo je svu u kompletu 100 % a sad moramo bit zadovoljni i sa oko 18 %.Mislili smo da su nam ameri braca i da ce nam pomoci na unistenju svih srba ali se Babo Alija dobro zahebao i iza sebe ostavio mrtve,ranjene,invalide,raseljene,siromasne,porusenu zemlju,fabrike,sve opljackano itd a mi mu se jos i zahvaljujemo na tome.Sve je moglo bez toga da smo bili pametni a jos gore mi ni danas nismo pametni vec smo jos ludji.Ne pravi se drzava kako mi mislimo.Mogli smo je svu imati i to bez rata da smo bili pametni bar malo.i sad isto idemo ko volovi u kupus sve na silu ne bi li unistili srbe nekim zakonima da bi nama kobojagi bilo bolje.Nejma otog nista.Nasa damu su mala sitna ko u vrapca i krijemo se iza nasih prijatelja-neprijatelja amera. Da smo pametni trebali bi sa srbima saradzivat i nista nikog ne ometat i iz toga za sebe pravit drzavu a ne na silu, na silu i mi stradamo.Sad su nam uvalili Dodika kao udicu i mi samo o njemu pricamo sa nasom opozicijom iz manjeg bh entiteta dok nam iza ledza svima neko kroji kako cemo da zivimo i da li cemo svi u BiH i svjetu uopce da zivimo i oni to mogu jer smo mi glupi.To da ce sva planeta Zemlja biti nasa muslimanska a nevjernici ce biti unisteni od samoga Allaha koji poziva vjernike nas muslimane da kad god je moguce unistavamo sve koji nisu muslimani a prvo one koje najbolje mozemo znaci da ima ne jedan nego vise Bogova,mi imamo svoga a drugi svoga ili je jedan Allah koji je musliman po nacionalnosti a onda ko je one druge napravio kao prve ljude na planeti Zemlji. De mi to kazi ili su drugi ljudi dzavolskog porjekla.ja ne znam de mi objasni i ja dok ne bude objasnjenje ne vjerujem vise u casni kuran jer vidzam da je tu napisano vise karavanskih dogadzaja nego nekakve istine,jest ima dosta mudrih izreka ali to zna i svaka nepismena nana u selu sama i bez knjige.Prije su nase efendije sve krili kao zmija noge a od kada ima internet sve oni drugi nasi neprijatelji znaju.Djaba sto im se dodovravamo a u sebi im mislimo zlo oni znaju da smo mi najveci lazljivci a ne oni. Zato mi pisemo da su oni lazljivci da ne bidne da smo to mi ali djaba.

    • Nisi ti dobar kolega… Rekao bih idi lijeci se ali se bojim da je vec kasno za tebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*