U protekla tri dana 3 nova slučaja korona virusa u Prnjavoru

U protekla tri dana, u Republici Srpskoj testirano je 288 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 60 osoba, a preminulo je šestoro oboljelih.

Među novozaraženima, radi se o 36 muškaraca i 24 žene od kojih je osam mlađe, 25 srednje i 27 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, u petak, 23. septembra, prijavljeno je devet osoba iz Bijeljine, sedam iz Banjaluke, četiri iz Petrova, po tri iz Broda i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Dervente, Trebinja i Ugljevika, po jedna iz Doboja, Modriče, Osmaka, Pelagićeva, Prijedora, Prnjavora, Ribnika i Čelinca. Za vikend, 24. i 25. septembra, prijavljeno je 15 osoba iz Banjaluke, dvije iz Prnjavora, po jedna iz Laktaša, Ribnika i Čelinca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi iz Modriče, Istočnog Novog Sarajeva, Pala, Prijedora i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.999 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 6.541 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 441.720 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 94, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u ostalim bolnicama 38. Na respiratoru je šest osoba, u UKC Srpske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*