U petak počinje 12. motorijada

Moto klub /MК/ „Prnjavor 07“ iz Prnjavora ovog vikenda biće domaćin 12. Bajk festa, druženja tokom kojeg se u Sportsko – rekreativnom centru „Borik“ u prigradskom naselju Lazina voda okupi nekoliko hiljada članova moto klubova iz regiona, ali i drugih ljubitelja motora i brze vožnje.

 Podpredsjednik MК „Prnjavor 07“ Boro Mijić u izjavi Srni podsjetio je da se na prošlogodišnjoj Motorijadi u Prnjavoru našlo više od 2.000 motora.

„ Mislim da je to najbolja pozivnica i dovoljan pokazatelj da vrijedi doći na naš susret. Mi smo ljudi koji se volimo družiti, spaja nas ljubav prema motorima, druženju, putovanjima. Često ističem da ko jednom kod nas dođe vratiće se ponovo i svaki put u većem broju“ , kaže Mijić.

On je istakao da je prnjavorski moto klub i ove godine gostima i sugrađanima pripremio zanimljiv program koji počinje u petak, 31. maja zajedničkom večerom i druženjem bajkera i muzikom uživo.

Centralni dio manifestacije predviđen je za subotu, 1. juna, kada će u poslijepodnevnim časovima biti upriličen defile ulicama grada, moto egzibicije, bajkerske igre u kampu i večernji koncert .

„Svake godine našim gostima i sugrađanima pripremimo veliko muzičko zadovoljstvo, muzički događaj koji se pamti, ovaj put to je koncert Bajage i instruktora. Raritet je da Bajaga inače ne nastupa na moto susretima, u poslednjih desetak godina samo je jednom nastupio na ovakvom događaju u Кoprivnici, zbog čega nam je drago da je prihvatio naš poziv“ , rekao je Mijić za Srnu.

U Prnjavor već uveliko pristižu motoristi sa raznih strana, a među prvima još u ponedeljak stigla je tročlana ekipa MК „Bears“ iz Skoplja predvođena Draganom Simoskim koji već godinama dolazi na prnjavorski Bajk fest.

„Nije mi problem sjesti na motor i voziti 7-8 sati da dođem ovdje, i što sam bliže, srce mi je ispunjenije. Ima nešto u Prnjavoru što nema nigdje drugo, pozitivna atmosfera koja se osjeća u vazduhu, ta druženja i prijateljstva se ne mogu ničim zamijeniti“ , kaže Simoski.

Organizatori napominju da se završne pripreme za Motorijadu odvijaju po planu, kao i da su se dobro pripremili za eventualne nepovoljne vremenske prilike. Postavljen je do sada najveći šator, kao i veliki broj suncobrana, što zajedno pokriva više od hiljadu kvadrata prostora.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*