Tomaš: Žena oboljela od korone za vaskršnje praznike bila u kontaktu sa Prnjavorčanima

Potvrđena su još dva slučaja oboljelih od korona virusa sa područja Prnjavora. Riječ je o muškarcu starije životne dobi i mlađoj ženskoj osobi, rekao je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije komandant Darko Tomaš.

– Ženska osoba koja je pozitivna na virus korona, ne živi na području Prnjavora, ali je tu prijavljena. Imamo informaciju i to je ono što nas brine, da je za vrijeme vaskršnjih praznika boravila u Prnjavoru i imala kontakte na području naše opštine, rekao je Tomaš i dodao da se muškarac, koji je takođe pozitivan na virus korona, javio ljekaru u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, odakle je poslat u Banjaluku.

Zbog ovakvih slučajeva, Tomaš je pozvao građane da se ne opuštaju i da se ponašaju disciplinovano. Istakao je i da će, vjerovatno, tokom predstojećih praznika biti pojačane inspekcijske i policijske kontrole.

– Upozoravam da bio kakva okupljanja mogu dovesti do većih problema u narednom periodu i zato apelujem da se građani ponašaju odgovorno tokom predstojećih praznika i izbjegavaju okupljanja, poručio je Tomaš.

Tokom jučerašnjih kontrola nije bilo sankcionisanih, jer nije bilo nepravilnosti i poštovane su sve izrečene mjere.

U Prnjavoru je pod zdravstvenim nadzorom 109 osoba, a po odobrenju epidemiologa, iz nadzora je izašlo 1.260 osoba.

N. Đurić – mojprnjavor.info

9 Comments

 1. Ali jeste velika zajebancija. E moj jadni i glupi svjete. Cuj pametne Slavke,svska ti je za šmara.Kaznjavati velis ti. A od cega pametnice moja,kojim parama i zasto. Niko ti ne brani da stavis i dve maske. Zatvori se u svoj cumez i nikad vise ne izlazi. Ama pustite nas koji nismo na drzavnim jaslama i koji ne primamo platu za badava,da zivimo,krecemo se, i radimo!

 2. Ja o tome uopste ne razmisljam i pridrzavam se svih uputa,ali to ne znaci da sam siguran i pored toga da ne moze da me korona pronadje.Dugo to vec traje pa ce morati jednom da se zavrsi to sto slusam nadlezne ne znaci da im vjerujem.

  • Nostradamus

   Сва суштина и јесте у твом коментару. У демократској Аустрији у којој живиш нико не размишља о мјерама, већ их се сви придржавају, а коментаре чувају за себе.
   У нашем ” диктаторском режиму” како ви кажете,мјера се мало ко придржава а сви их коментаришу јавно.
   Сад нам је на наплату дошло непоштовање мјера за Васкрс,и отуд ово повећање, 11. маја доћи ће на наплату непоштовање мјера за први мај…и тако редом…

 3. Nama u narednom periodu pomaze samo novcana kazna za nepostovanje predlozenih mjera, koje nalaze medicinska struka, ako zelimo da se krecemo kao ranije. Dakle propisano rastojanje i maska na nosu i ustima, a ne ispod brade!!! To smo culi toliko puta i pored toga se cesto mogu sresti ljudi bez maske.

  • Materijal od koga su napravljene maske koje koristi 99% stanovništva imaju 100x veći promjer otvora između vlakana materijala(2000 nm) nego što je veličina virusa(200nm). Tako da ne mogu zaustaviti prolazak virusa.Virus mogu zaustaviti samo “NANO” maske jer su otvori između vlakana materijala manje od 20 nanometra .Pametnome dovoljno!A o rukavicama na kojima virus duže opstaje 40 minuta nego na koži da i ne pričamo. One bi imale efekat kada bi bile sterilne ( a to nisu) i kada bi se mijenjale poslije svakog kontakta(a to ne radi niko).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*