Tomaš uručio po 500 KM za 59 beba

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem za 58 porodica koje su do 23. septembra podnijele zahtjev za sredstva obezbijeđena u opštinskom budžetu povodom rođenja djeteta u ovoj godini.

Tomaš je u izjavi novinarima podsjetio da opština Prnjavor od ove godine sa 500 KM daruje svako rođeno dijete i da su danas sredstva isplaćena za 58 porodica sa 59 djece.

On je istakao da se u Prnjavoru kao vid pronatalitetne politike provode 22 pojedinačna projekta za porodice i mlade.

„Sve su to oblici podsticaja i podrške, prije svega mladim ljudima, da prepoznaju Prnjavor kao mjesto gdje vrijedi ostati živjeti i zasnovati porodicu“ , rekao je Tomaš.

Načelnik opštine Prnjavor kaže i da najveću sigurnosti za ostanak u ovoj lokalnoj zajednici pružaju efekti ulaganja u privredu pospješeni otvaranjem privredne zone Vijaka u neposrednoj blizini auto-puta.

„Naši privrednici su prošle godine ostvarili prihod veći za 300 miliona KM u odnosu na 2020. godinu kada je iznosio 727 miliona KM“ , naglasio je Tomaš.

Nevena Đumić, majka dvije djevojčice od kojih najmlađa ima četiri mjeseca, kaže da najnovija opštinska mjera za podsticanje povećanja nataliteta ukazuje da je svima drago što se djeca rađaju, a istovremeno porodicama znači veliku podršku, posebno sada kada je sve poskupjelo i treba mnogo novca za podizanje djece.

Prijemu je prisustvovala i Milijana Vujić u čijoj je četvoročlanoj porodici najmlađi dvomjesečni dječak. Ona kaže da je lijepo što se poklanja pažnja porodicama i djeci, i da će dobijena sredstva iskoristiti za kupovinu osnovne opreme za bebu.

U prvih šest mjeseci ove godine 109 porodica u kojima je rođeno ukupno 112 beba podnijelo je zahtjev za sredstva koja su isplaćena u aprilu, odnosno julu.

SRNA

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*