Sutra velika akcija prikupljanja PET ambalaže

Osnovna škola /OŠ/ “Branko Ćopić” u Prnjavoru organizovaće sutra veliku akciju prikupljanja PET ambalaže na osam punktova, gdje će biti postavljeni šareni kontejneri.

Cilj akcije, u okviru programa obilježavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje, jeste da učenike, roditelje i stanovnike Prnjavora podstakne na aktivno učešće u očuvanju životne sredine.

Akcija će trajati od 17.00 do 19.00 časova.

U ovoj školi će, povodom Dana planete Zemlje, biti postavljena izložba likovnih radova, a danas i sutra uz učešće učenika i roditelja biće organizovane i akcije uređenja školskih dvorišta u centralnoj školi u Prnjavoru i područnoj školi u Štrpcima.

Akciju prikupljanja PET ambalaže u OŠ “Branko Ćopić” pokrenula je grupa učenika 2012. godine, a Prnjavorčani ovu ambalažu mogu odložiti svakodnevno na posebno označenim mjestima kod škole i u šarenim kontejnerima.

Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. godine u SAD, a obilježava se na globalnom nivou od 1992. kada je na konferenciji UN o životnoj sredini ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*