Razgovor s povodom – Gost Dajana Ostojić, direktorica prnjavorske Gimnazije

Poštovani slušaoci, u četvrtak, 13. juna, u emisiji “Razgovor s povodom” ugostićemo direktoricu Gimnazije u Prnjavoru, Dajanu Ostojić, sa kojom ćemo razgovarati o protekloj maturi, upisnim rokovima, učeničkim postignućima tokom školovanja, kao i o mnogim drugim temama.

Emisija će biti emitovana od 10:00 časova u programu Radio Prnjavora.

Radio Prnjavor

10 Comments

 1. može skontati kao ni većina naroda da su sve Jugoslavije stvarale strane sile tako što su stavljale na Vlast one koji su ih morali da slušaju. i nije samo u pitanju Jugoslavija ni bravari već je sve do dana današnjeg svijet tako funkcionisao i još tako u velikoj mjeri fukncioniše a odnedavno se to carstvo satanizma (đavolizma) počelo lagano da urušava i sa sobom vodi u ambis sve one koji mu vjeruju a to su njihovi takozvani saveznici ili kako kažu-lažu prijatelji.Narodi planete Zemlje se polako osvešćuju a ti ?

  • osunetiti i onda se pitati šta je to bilo i šta je uradio kao da je Židov.

 2. Као гимназијалац имао сам безрезервно повјерење у професоре који су нам предавали, не само ја већ и сви остали другари. Били смо послушно стадо нама невидљивог наставног програма које се звало Братство-јединство. О геноциду над србским народом за Првог, али и Другог свјетског рата, или и раније, није се писало у уџбеницима, нити се предавало на часовима историје. Гурани смо у нову и “свјетлију” будућност, која ће се већ за вријеме живота Бравара (Старији ће се сјетити тзв. хрватског прољећа – 1971.г.), показати као кућа без темеља, као велика глупост и незнање за наивне. А закулисне игре су почеле много раније, чак и прије одласка Османлија са српских животних простора, па се наставиле преко Црног Ђорђије, Карађорђевића и Бравара.
  На жалост “игра” је настављена и дан-данас се одвија, и то кроз званични образовни систем који није мијењао нова сазнања, нове чињенице и моменте већ, ако би се појавили – то омаловажио, напао и исмијао.
  И би у праву, Ј.Г. Фихте (1762-1814.г.), њемачки филозоф који је рекао: “Образовање треба да има за циљ да уништи слободну вољу, тако да након што су ученици на тај начин образовани – они ће бити неспособни током остатка свог живота да мисле или дјелују…”.
  Може директор(ица) ЈУ Гимназија у Прњавору да прича о “постигнућима током школовања” гимназијалаца али је то немерљиво, објективно без значаја, и тако она у први план истиче своју заслугу (и својих сарадника) о нечему чега нема.
  Она и њени сарадници, све факултетски образовани имају високо мишљење о себи и мисле, ако су завршили факултет, да имају сво знање овог свијета. А заправо не знају да ништа не знају, а поготово не знају националну историју, своју прошлост. Ето, ја их провоцирам на обичним темама, за које они мисле да су неупитне, већ доказане и општеприхваћене, на тзв. реформи српског језика и на тзв. народно-ослободилачком покрету друга Бравара!

  У оба случаја је гомила лажи и глупих теза у које просвјетни радници још увијек вјерују и тако школују генерације и генерације ученика неспособних да током остатка свог живота то доведу у сумњу, да мисле другчије.
  Тако, данас су Срби у највећој опасности по свој биолошки опстанак, окупирани смо, нестајемо а ми славимо своје уништитеље – почев од Карађорђа и Вука до Коштунице и Милошевића, Марка Ђурића, Александра Вучића…
  У овој “игр(анц)и без граница” најдебљи крај су извукли Срби али нису много боље прошли ни Бошњаци, Хрвати, Руси, Нијемци, и други. Ко само мало анализира живот, рад и дјело Вука лако ће доћи до Доситеја, Његоша, Пупина, Пашића, Коче Поповића, Бравара и других, одабраног друштва који су нам “забиберили чорбу” и који то још увијек раде, отворено, без много увијања, а ми се понашамо као да се то дешава неком другом!
  Интернет је (пре)пун неисцрпне грађе, нових сазнања.
  Ево једног од доказаних патриота а није историчар, који је храбро отворио “пандорину кутију” наших заблуда и незнања. Додуше ја сам о “оцу српске писмености”, о преваранту Вуку спознао и прије, из књиге Милисава Самарџића – Тајне Вукове реформе, која има на интернету у пдф издању.
  https://www.youtube.com/watch?v=VD4s0GEjLxc

  Наравно, моје “писаније” не прихватају сви. За сада имам само једну критику али то, од око 500 просвјетних упослених радника прњаворске општине, је ништа, без значаја. Јер просвјетари ћуте, немоћни су али нису тако наивни како се причињава. Поздрав за све њих; учите своју прошлост!

  • Они су чували и штитили и Чичу и Бравара, тако да…. Сумњам да ти ишта од наведеног разумијеш али неко ће да разуми.

  • Ja pozdravljam sve misleče Srtbe koji svima nama slobodarskim narodima otvaraju oči učeči narod planete da je sva srpska istorija bila lažna i da im je inače sve LAŽ. Sellam tebi

 3. Omogućite nam da čujemo šta je govorila direktor(ica) JU Gimnazije Prnjavor, preko video-linka – da čujemo koja su to dostignuća naših učenika. Hvala.

  • pitajte nekog mlađeg da ga nađe na yt ,lako je vjerujte mi, možda p.info nema pravo emitovanja istog i kažite mi da li Vi Gospon pripadate onim ljudima koji uće da je Bog napravio (iliti prve ljude, svejedno) ali da ti isti ljudi nisu njegova djeca? Da li imate mozak Gospon da se toliko provaljujete ili se dičite svojim glupostima? Kako je moguće da je Bog napravio živa bića a da oni nemaju vezu sa Tvorcem? A sa druge strane moliš se Njemu direktno kao da ga vidiš? Puna si kontradiktornosti i hule na Boga.

 4. nalaziš gluposti po internetu i ovde ih iznosiš kad se toga niko ne sjćea osim možda tebe i kao da je to naj najbitnije? No, samo ti nastavi.Takvi su i uništavali srpsku istoriju koji su bilo kao ti pa imamo što imamo , a još je i dobro i to super u odnosu na istoriju koju imaju mnogi narodi a posebno oni u bližem okruženju.
  Što se tiče Darvinove teorije evolucije to se tako uči u svim svjetskim školama ali zato imamo , kako je rekao tvoj najbolji drug Osman “ovaj preljepi” internet pa sve sad znate, tj još ste gori-gluplji nego ikada.U tako daleku prošlost sežeš , još samo fali da i Nikolu Teslu “ukineš” i da kažeš da ni on nije Srbin jer se eto rodio na teritoriji današnje Hrvatske pa zato nije Srbin, Što je više naših spomenika u inostranstvu to je veća srpska istorija.Treba li srušiti srpske Crkve po inostranstvu zato što su u inostranstvu i uvesti neke sekte od Avramovića,možda? Baci taj internet, zaglupi se totalno ili možda gore ni ne može.Djeluješ kao neki najnazadniji pripadnik četničko-komunističko-ustaške najprljavije ideologije neznanja i zaostalosti. Lep Pozdrav

 5. Прије само 55 година, завршио сам Гимназију у Прњавору која се звала “Рада Врањешевић”. Била је то славна Пета генерација која је недавно,25.маја, обиљежила годишњицу матуре. То што смо се састали на “Дан младости” чиста је случајност јер је била субота. Следећи састанак је планиран 31.маја 2025. године, опет у суботу из практичних разлога. На “прозивци” било нас је дванаестеро, а четрнаестеро наших другара нису међу живима…
  Како у оно доба, тако и сада, ништа се промјенило није у систему школовања, или готово ништа! Свих 55 генерација, послије наше, и даље су васпитани погрешно, на лажима и митовима. Срећа је да смо ми, ђаци, врло мало знали тако да нисмо могли постављати незгодна питања већ смо гледали да “извучемо живу главу” и наставимо даље кроз непредвидљив живот до само нама “зацртаног циља”!
  Пошто ће у емисији бити и “многе друге теме”, моја маленкост се јавља за ријеч и поставља питања; два, само два:
  1) Како то да су нас Србе описменили неписмени Ћирило и Методије и Вук Стефановић Караџић, када Срби имају календар стар 7.533 године?! Ако је Вук извршио драстичну реформу српског језика, зашто је онда покупио све писане књиге и друга писана документа из српских цркви и манастира и продао их у Аустрији, Њемачкој и Русији?! Данас се до тих оригинала не може доћи, већ само до преписа и то без увида у оригинал?! Ћирило и Метотије су били Грци (Срби их прогласише свецима, сиц), а Вук, а Бранислав Нушић, а Јован Цвијић, а Доситеј, а Његош, а Саво Мркаљ, а Ђуро Даничић… овом списку могу се додати Карађорђе, Пашић, Пупин; све до данашњег Ђурића, Гашића, Дачића, Синише Малог у Влади Србије!
  Још о Вуку: Зашто га хрвати прогласише за почасног грађанина Загреба, 1861. године; како то да у Бечу има улицу, а у Љубљани споменик! Зашто Срби подигоше споменик Вартоломеју Јернеју Копитару у сред Београда?
  2) Историја:
  Како нам оцрнише Вука Бранковића, као синоним за издају, када се зна да је пуних седам година, од Косовске битке, војевао са Турцима, био заробљен и умро у турском ропству, 1397. године?!
  Ко погуби Карађорђа, јула 1817. године? Кум?!
  Ко погуби др Младена Стојановића? Опет кум?! Када смо код др Младена, он погибе почетком априла 1942. године, након борби са Србима и прогласише га за народног хероја седмог августа исте године?!!! Народе, рат је трајао још двије и по(л) године! Исти је случај и са “народним херојом” Здравком Челаром (и многим другим) – погинуо јула 1942. године а проглашен “народним херојем” када и др Младен!!!

  О Дарвиновој теорији развоја живих бића други пут!

  • od komunističko-socijalističkog vremena i to je savim jasno , stoga ga ti non-stop pljuješ ali ga itekako voliš i žališ, Tito ti je u duši..Darvinovu teoriju evolucije moraš da učiš jer ako ne bi onda bi država snosila ogromne teške sankcije od “demokratije” sa Zapada. Bitno je da se zna istina.Svagdje se svašta uči a nema vezu sa istinom.Ako se zove škola ili fakultet to ne znači da se tamo uči istina u svakom pogledu, nešto se uči da je istina i jeste istina ali se isto tako mnogo uči i neistine ali koga briga život je ionako kratak i svako ide na put.Zašto si se ti toliko zabrinuo?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*