PUT NAS DOVEO: Božo Bijelić, vlasnik jedine ribarnice u Prnjavoru (VIDEO)

Ribarnica kod Bože. Jedinstveni simbol Prnjavora. Mermerni stolovi i uvijek mokri podovi samo su dio doživljaja.  Ribarnica je u sadašnjem obliku otvorena 2004. godine, kada je Božo Bijelić, dotadašnji radnik ribnjaka Prnjavor spletom okolnosti otvorio vlastitu radnju. 33 godine je u ovoj priči. Od toga 15 godina ima svoju ribarnicu, a prije toga, punih 18 godina proveo je u ribnjaku Prnjavor i u to vrijeme tamošnjoj gradskoj ribarnici. Dolaskom privatizacije i nizom drugih dešavanja odlazi iz ribnjaka, a pošto je već poprilično imao iskustva u ovom poslu, odlučuje da i dalje ostane u ovoj priči. U toj priči je i danas… a ljudi ga cijene i poštuju.

Veliki je Božićni post i period u godini kada većina pravoslavaca, koji drže strogo do religijskih pravila, prave posne slave. I prodaja ribe tih dana ide enormnom brzinom. Ali posla kako nam priča Božo, ima stalno. Priznaje da je šaran riba broj jedan.

Šaljivo i sa osmijehom odgovarao nam je na sva ona pitanja koja su nas laike zanimala, a koja on ima u malom džepu. Kaže, o ribama znam sve, što nam je i dokazao kroz razgovor. Privatno kaže da ribu obožava i priznaje da jede sve vrste ribe. Pitali smo Božu i šta bi bio njegov odgovor na pitanje – Šta je tajna ovog zanimanja?

TV K3

2 Comments

  1. Druze moj, najbolji si i neka te bog cuva, jedini profesilnalac
    u Prnjavoru, uvjek ljubazan i raspolozen a o kvalitetu
    ribe i usluga broj 1 na regiji. Samo naprijed, legendo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*