Prnjavorski radikali proslavili Krsnu slavu Sveta Tri Jerarha

Prnjavorski radikali „Dr Vojislav Šešelj“, lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom, u prisustvu mngobrojnih članova i gostiju, svečano su obilježili svoju Krsnu slavu – Sveta Tri Jerarha.

Milorad Mićo Kondić, predsjednik Opštinskog odbora, zahvalio se prisutnima na odzivu da uveličaju slavsku tradiciju ove, u gradu pod Ljubićem, parlamentarne stranke.

– Pozdravljam predstavnike svih ovdje prisutnih stranaka i, naravno, naše vjerno članstvo i simpatizere koji našu stranku čine vječnom, a svi mi zajedno i u srcu našu Republiku Srpsku i maticu Srbiju – poručio je Kondić, prije nego što će tradicionalno krajiško poštenje uručiti, za istim slavskim stolom, svešteniku i predsjednicima dvije najjače stranke u Prnjavoru, Darku Tomašu, čelnom čovjeku opštine i predsjendiku vladajućeg SNSD i Nemanji Vasiću, predsjedniku opozicionog SDS.

Za naš portal Kondić je izrazio optimizam da će ovdašnji radikali, ne samo i dalje ostati u loklanom parlamentu, nego da će na predstojećim izborima ostvariti jedan od najboljih dosadašnjih rezultata.

– Pozivam sve radikale da stanu pod jedinu radikalsku zastavu SRS „dr Vojislav Šešelj“, istinskog patriote i heroja koji je porazio Haški tribunal. Vjerujem da ćemo od oktobra biti jači nego ikada a sve u cilju da se, kao i do sada, beskompromisno izborimo za što bolji život Prnjavorčana. Još jačim uticajem u skupštinskim klupama na tom prvorazrednom cilju biće nam lakše u obostranom, odnosno opštem interesu – kaže Kondić.

Načelnik i predsjednik SNSD je istakao da da se uvijek vrlo rada odaziva na krsne slave radikala.

– Sve vas pozdravljam uz zahvalnost domaćinu koji nas je pozvao da se družimo. I svake godine on to čini da, ovako, svi budemo zajedno. Zadovoljstvo mi je da budem dio ove vaše slave, veselja i svega ostalog. Uvjeren sam da će sve to, uz saradnju, biti i vremenu koje je pred nama, na dobrobit svih ljudi za koje treba da radimo-rekao je Tomaš.

Nemanja Vasić, predsjednik opozicionog SDS, radikalima je poželio da im svetitelji koje slave, kako je naglasio, pogotovo u ovoj izbornoj godini daju dovoljno mudrosti da „pravilno odluče“.

-Da pravilno odlučite i krenete za onima u koje vjerujete da će, u ovom svemu, biti uz Srbiju i Rusiju, uz pravoslavni svijet koji i jedini poštuje slave. Da ostanemo prijatelji i da fokus našeg rada bude na spašavanju ovog što se događa. Da spasimo Republiku Srpsku, zaustavimo odlazak naroda i spasimo ostalo…- poručio je Vasić.

Poziv pod jednu zastavu Slavko Vujinović Slavuj, predsjednik Okruga Motajica-Lijevče Srpske radikalne stranke „dr Vojislav Šešelj“, sa sjedištem u Prnjavoru, za naš portal, najavio je skoro otvaranje kancelarije tog okruga u ovom gradu.

-Istovremeno, pozivam sve radikale da se ujedine i stanu pod zastavu SRRS „dr Vojislav Šešelj“. Pozivam i sve srpske patriote da nam se pridruže. Želimo da ne samo u našoj nego i u okolnim opštinama stvorimo nikad jaču stranku Radikala, pod vođstvom i u Hagu i pred cijelim svijetom osvjedočenog heroja, patriote i borca za istinu i pravdu. Za dostojanstven život svih Srba i ostalih sugrađana. Ubijeđen sam da će ujedinjeni radikali od oktobra igrati daleko značajniju ulogu u prnjavorskom parlamentu, na opšte dobro-optimista je Vujinović.

N. Đurić  – mojprnjavor.info

6 Comments

  1. Danas svaka Organizacija,grupa,drustvena institucija ima krsnu slavu.Lome se kolaci jede se pije i kadi na racun poreskih obveznika.Nebrojeni radni stati i dani budzetskih potrosaca su potroseni za organizaciju raznih proslava i derneka.Jesu li gradjani to trazili i kakve to ima koristi

  2. Danas svaka grupa,drustvena Organizacija , institucija ili ustanova imaju krsnu slave.Lome se k8laci jeden se i pije i trose se pare poreskih obveznika.Nebrojeni placeni radni sati i dani nasih portijskih clanova potroseni su uzalud.Sta nama gradjanima sve to treba i koristi.

  3. Koja je ovo Radikalna stranka. Pa tu stranku je čuveni profesor Mihaljica vratio PDP.PDP je dao novac za osnivanje lažnih radikala! Mihaljičini radikali su bili Srpaka zabluda. Ovi Kondini se pojavljuju kao neka falanga!

  4. ovo svi simpatizeri SNSD-a, kako to da nema DRAŽENA fasade MIKIĆ i drugih predstavnika stranaka

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*