Prnjavor: Preminula Ljubinka Rapić, predsjednica Kola srpskih sestara

Dugogodišnja predsjednica Kola srpskih sestara Ljubinka Rapić preminula je danas nakon kraće i teške bolesti.


Ljubinka Rapić, djevojački Savković, rođena je dana 14.10.1949. godine u Prnjavoru, gdje je završila osnovno obrazovanje i gimnaziju. Više obrazovanje stekla je na Višoj Pedagoškoj školi u Banjoj Luci, na grupi fizička kultura. Diplomirala je 30. 09. 1970. godine i stekla zvanje nastavnik fizičke kulture.

U osnovnom obrazovanju (osnovna škola „Pali borci“ u Štrpcima i osnovnoj školi „9. maj“ Prnjavor) radila je sve do 21. 10. 1980. godine kada je, na Univerzitetu u Sarajevu, završila Fakultet za fizičku kulturu i stekla visoku stručnu spremu u zvanju profesor za fizičku kulturu.

Po završetku fakulteta, radila je u Gimnaziju kao redovni profesor, gdje je ostala do kraja radnog vijeka, odnosno do 16. 09. 2010. godine kada je penzionisana.

Za svoj rad i doprinos u razvoju sporta i fizičke kulture dana 1985. godine dobila je priznanje od Saveza organizacija za fizičku kulturu opštine Prnjavor.

Profesorica Rapić je u svojoj dugogodišnjoj profesorskoj i pedagoškoj karijeri obrazovala i izvela stotine mladih genercija i bila među omiljenim nastavnicima svojih učenika.

Međutim, njen društveno korisni rad nije počivao samo na tome. U vrijeme kada je na ovim prostorima bjesnio rat, postala je članica Dobrotvornog društva Kolo srpskih sestara i to od njegovog osnivanja 1992. godine, a za predsjednicu Kola izabrana je 1997. godine i od tada tu dužnost obavlja volonterski sve do danas.

Iza gospođe Rapić je punih 27 godina nesebičnog i predanog humanitarnog rada u ovom Dobrotvornom društvu, na čijem je čelu bila preko dvije decenije.

Vrijeme i mjesto sahrane Ljubinke Rapić biće naknadno saopšteni.

(TV K3)

2 Comments

  1. Постоје функције које су предодређене за неке особе. Љубинка,нека ти је лака црна земља. Да те смрт није омела, сигуран сам да би била предсједник Кола бар још 50 година. Али, ето, нажалост, има и та смрт. Постоји смрт, јебига, не можеш је игнорисати. Постоји. Јеби га.
    Смрт постоји за све нас. За Теслу бих, да се може, дао сав свој животни вијек. Не може.
    Пресједница Суда, Боже, надам се егзекуцији. Заслужила је.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*