Prnjavor: Poziv na oprez zbog predstojećih padavina

Opštinski štab za vanredne situacije u Prnjavoru danas je uputio poziv privrednim društvima, pravnim licima i građanima da zbog očekivanih intenzivnih padavina od 11. do 15. maja preduzmu neophodne preventivne mjere na planu lične, uzajamne i kolektivne zaštite.

U saopštenju se napominje da je imajući u vidu zasićenost tla i dostignuti nivo vodostaja opasnost od poplava i pojave klizišta povećana.

„U vezi sa tim privrednim društvima, pravnim licima i građanima nalaže se preduzimanje preventivnih mjera. Potrebno je pripremiti priručna sredstva za zaštitu objekata i materijalnih dobara, pratiti situaciju i postupati u skladu sa saopštenjima nadležnih službi i organa. U slučaju potrebe obezbjediti i izmiještanje stoke i materijalnih dobara iz zone povećanog rizika od poplava“ , navodi se u saopštenju dostavljenom Srni.

Napominje se i da će nadležni opštinski organi u narednim danima pratiti situaciju na terenu, preduzimati potrebne mjere i radnje i putem sredstava javnog informisanja obavještavati javnost.

„Sve eventualne uočene opasnosti građani mogu prijaviti na besplatan telefonski broj 121 Operativno – komunikativnog centra Banja Luka i 123 Teritorijalna Vatrogasna jedinica“ , piše u saopštenju.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*