Prnjavor: Izabrani najbolji sportisti u 2023. godini

Taekvondoista David Stanišić i atletičarka Jelena Gajić proglašeni su za najuspješnije sportiste Prnjavora za 2023. godinu.

Stanišić se u prošloj godini, osim brojnim osvojenim medaljama, okitio i titulama prvaka Republike Srpske i BiH u formama i prvaka Srpske u borbama. Među zapaženijim rezultatima je i osvojeno peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Rumuniji.

“Nagrada je pokazatelj da se moj trud u proteklih 17 godina koliko sam u ovom sportu isplatio, da je primijećen i predstavlja dodatnu motivaciju da nastavim trenirati”, rekao je Stanišić novinarima nakon proglašenja.

Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor” Željko Petrović naglasio je da je članica ovog kluba Jelena Gajić već šestu godinu zaredom najbolja sportistkinja Prnjavora, a osmu godinu prvakinja BiH u trkama na 400 metara i 800 metara.

Uspješnom takmičarskom nizu Gajićeva je dodala titule u trkama na 400 metara, 800 metara i 1.500 metara na prvenstvima Republike Srpske, a bila je i peta na Kupu Evrope u Poljskoj.

“Napravila je fantastične rezultate, osim dva dvoranska rekorda BiH početkom ove godine u trkama na 400 metara i 800 metara postigla je i najbolji bh rezultat svih vremena u trci na 600 metara, disciplini koja nije olimpijska. U Zagrebu je oborila rekord star više od 30 godina”, istakao je Petrović.

Gajićeva zbog priprema u Turskoj nije prisustvovala sinoćnjoj manifestaciji izbora najboljeg sportiste Prnjavora.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš rekao je novinarima da sportisti iz Prnjavora postižu zavidne rezultate, ali da je mnogo važnije što oni na takmičenjima razvijaju sportski duh, vaspitanje koje stiču kroz rad u sportskim klubovima, pri tome ne zanemarujući školske i druge obaveze.

“Jelena je bila i najbolji student u svojoj generaciji, nagrađena je zlatnom značkom fakulteta i Univerziteta što dovoljno govori o njenim uspjesima. Čestitke i Davidu na svim rezultatima koje postiže. Uvjeren sam da će svi ovi mladi ljudi poslužiti kao primjer i dodatni motiv za sve buduće generacije sportista”, istakao je Tomaš.

On je napomenuo da grad za podršku sportu godišnje iz Budžeta izdvaja i do 400.000 KM.

Najuspješniji mladi sportisti su džudisti Tamara Samardžić i Luka Suvajac, a najperspektivniji atletičar David Mirković i džudistkinja Dajana Ostojić.

Na 23. Izboru najboljeg sportiste grada Prnjavor proglašeni su i najuspješniji sportisti i ekipe po kategorijama i dodijeljena posebna godišnja priznanja.

Prvu nagradu publike glasanjem na zvaničnom “Fejsbuk” profilu gradonačelnika Prnjavora i poklon bon prodavnice sportske opreme “Juventa” od 500 KM dobila je Marija Peulić, član Taekvondo kluba “Prnjavor”.

Glas Srpske

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*