Prnjavor: Dani otvorenih vrata u SŠC “Ivo Andrić” (FOTO)

Dani otvorenih vrata za učenike osnovnih škola organizovani su i ove godine u Centru srednjih škola „Ivo Andrić“ u Prnjavoru. Maturanti prnjavorskih osnovnih škola imali su priliku da se upoznaju sa mnogobrojnim zanimanjima koja mogu izučavati u okviru ove ustanove.

Prehrambeni prerađivač, mesar, ekonomista, carinski tehničar samo su neka od zanimanja koja su predstavljena maturantima osnovnih škola danas u Prnjavoru. Učenici srednjih škola zajedno sa profesorima pripremili su nekoliko štandova na kojima su predstavili sve prednosti škole koju pohađaju.

Učenik poljoprivredne škole Sandro Malinović pohađa agrotehničarski smijer i kažu da ova škola nudi brojne prednosti.

Maturanti osnovnih škola imali su priliku da se upoznaju sa širokom lepezom zanimanja koje prnjavorski Srednjoškolski centar nudi. Većina njih odlučila je koju školu žele pohađati, a oni koji još uvijek nisu bili sigurni, dobili su potpuni prikaz zanimanja na današnjoj manifestaciji.


Poseban akcenat ove godine stavljen je na deficitarna zanimanja – mesar i prehrambeni prerađivač, za koja je Ministarstvo prosvjete i kulture obezbijedilo stipendije ali i plaćen putni trošak za đake koji putuju kao dodatni podsticaj za upisivanje ovih smjerova.

Iz rukovodstva škole kažu da u narednoj školskoj godini planiraju da upišu 192 učenika raspoređena u osam odjeljenja u okviru četiri struke. Posebno naglašavaju dobru saradnju sa prnjavorskim privrednicima koji su pomogli u kreiranju štandova poljoprivrednih škola.

TVK3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*