Premijerno izvedena predstava “Gdje nestade Nova godina?”

Foto: SRNA

Članovi Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Prnjavor izveli su sinoć premijerno predstavu “Gdje nestade Nova godina?”.

TV K3

Mladi Prnjavorčanin Adnan Selimović kaže da je tekst za predstavu napisao još prije četiri godine.

“Tek sam ove jeseni tekst predao Brankici Radonjić koja je odlučila da je ovo pravi momenat da novogodišnja čarolija bude u znaku malih, plavih Štrumpfova, da domaćoj publici kroz ovaj tekst predstavimo novogodišnju magiju”, rekao je Selimović.

On kaže da je osnovna poruka predstave da će dobro uvijek pobijediti zlo, ali i da su novogodišnji praznici vrijeme mira, praštanja, tolerancije i sreće.

Selimović je kao glumac bio aktivni član Dramske scene osam godina, a igrao je u 25 predstava.

“Ovo je nastavak moje ljubavi prema pozorištu, drugarima i Dramskoj sceni. Večeras sam bio najponosniji u ovoj sali, a vjerujem da su i drugi taj osjećaj dijelili sa mnom”, naveo je Selimović.

Rukovodilac Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Brankica Radonjić kaže da se u ovoj predstavi na sceni pojavljuju 22 glumca, a da je posebno zadovoljstvo što je rađena prema tekstu jednog od polaznika ovog amaterskog pozorišta.

Ona je podsjetila da je 2019. godina bila izuzetno uspješna za Dramsku scenu sa oko 50 javnih nastupa.

“Zadovoljstvo nam je što vaspitno-obrazovne ustanove, dovodeći djecu i učenike na predstave, podržavaju naš rad i omogućavaju nam da opstanemo već 17 godina”, rekla je Radonjićeva.

Ona kaže da je u toku projekat koji finansira IN fondacija, odnosno rad na predstavi koja obrađuje temu društvenog nasilja i virtuelnog života na društvenim mrežama.

“Radimo i na nekoliko predstava za djecu koje će premijeru doživjeti u narednoj godini. Imamo mnogo planova koje ćemo realizovati u skladu sa finansijskim mogućnostima”, kaže Radonjićeva.

Dramska scena SPKD “Prosvjeta” Prnjavor trenutno ima četrdesetak članova raspoređenih u tri starosne kategorije.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*