Predstava „Toksini“ 16.aprila u Prnjavoru

Predstava „Toksini“ Kžištofa Bižoa, a u produkciji Kulturne scene Male stvari iz Trebinja, biti će izvedena 16. aprila (utorak) od 19:30 časova u Centru za kulturu u Prnjavoru. 

Dramu čini pet tematski i žanrovski različitih, ali u krajnjem sagledavanju „toksičnog“, povezanih priča. To su priče koje snažnim crnohumornim, dramskim, pa i tragičkim akcentom zalaze i razotkrivaju suštinu današnjeg života kroz koji nas svakodnevni usvojeni „standardi“ nagrizaju kao hrđa, čineći da zaboravljamo bitnost i suštinu našeg ovozemaljskog kratkog bitisanja nesvjesno ili svjesno, svejedno je, gubeći osjećaj za dobro, ljubav, empatiju, požrtvovanje, za lijepo, za moralno… pretvarajući se u čovjeka koji ubrzano stremi ljušturi nagrađenoj  nepotrebnim i površnim užicima lišenoj duha i emocija.

Priča obiluje obrtima, intrigantnim situacijama u kojima gledalac nalazi prostor za razmišljanje, ali i za smijeh, tugu i suštinsku zabrinutost nad sobom u vremenu u kome još uvijek udišemo vazduh i grijemo se toplinom sunca.

Prnjavor.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*