Potvrđene sve etape biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”

Foto: N.N. | Potvrđene sve etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka"

Potvrđene su sve četiri etape biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”, koja startuje u Beogradu 18. aprila. Iz glavnog grada Srbije karavan od 176 biciklista će preko Vlasenice, Brčkog, Bijeljine, Teslića i Prnjavora stići do Banjaluke, gdje je cilj 21. aprila.

Prva etapa će biti od Beograda do Vlasenice, gdje će biti start druge etape, koja se završava u Brčkom. Treći dan biciklisti kreću iz Bijeljine ka Tesliću, a posljednji, četvrti dan, iz Prnjavora ka gradu na Vrbasu, gdje će navijači pozdraviti pobjednika 13. izdanja trke “Beograd – Banjaluka”.

“Drugi put imamo etapnu trku, s tim što će prvi put trajati četiri dana. Potvrdom domaćinstva Bijeljine i Brčkog smo kompletirali trasu i velika je stvar što su svi gradovi domaćini pozitivno odgovorili na trku. Prepoznali su njen značaj i pozitivne efekte koje će imati ne samo zbog sporta, već i turizma i promocije gradova”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Karavan sa 176 biciklista proći će kroz mnoga mjesta u Srbiji i BiH.

“Prolazimo kroz Zvornik, Miliće, Lopare, Ugljevik, Doboj, Modriču, Derventu, koja će uz Beograd i Banjaluku 13. put ugostiti bicikliste, tu su Laktaši, Srbac i Vlasenica, koji će biti cilj jedne i start druge etape. Prvi put ćemo imati na jednom mjestu start i cilj i po tome će Vlasenica biti posebna. Takođe, trka će prvi put proći kroz Razboj, rodno mjesto Tihomira i Tanasija Kuvalje”, dodao je direktor trke.

Tanasije Kuvalja je proglašen za najboljeg bh. biciklistu svih vremena, a Tihomir je idejni tvorac trke “Beograd – Banjaluka”, a ideja da karavan prođe kroz Razboj, prema riječima Vladimira Kuvalje, naišla je na pozitivne reakcije mještana.

Trka će i ove godine biti veoma kvalitetna, a na startu će se naći biciklisti iz 25 ekipa.

“Prijavljen je maksimalan broj učesnika – 176 iz 25 ekipa, a pet-šest ekipa, među kojima su one iz SAD i Velike Britanije, na čekanju su i nastupiće samo ako neko odustane. Najjača prijavljena ekipa je italijanska pro kontinental ekipa Bardiani, koja je među 20 najboljih na svijetu. Poljski CCC tim je takođe top ekipa, koja vozi ‘Điro d’Italija’, ‘Tur de Frans’ i ‘Vueltu’, slovenačka Adria je jedna od najboljih evropskih ekipa… i još dosta vrhunskih timova će nastupiti na našoj trci”, istakao je Kuvalja.

Trka će biti zahtjevna, posebno prva etapa, koja će biti najteža zbog dužine i konfiguracije terena, ali biciklisti neće lako savladati ni ostale.

  1. 240 km duga prva etapa Beograd – Vlasenica
  2. 160 km duga druga etapa Vlasenica – Brčko
  3. 170 km duga treća etapa Brčko – Teslić
  4. 175 km duga četvrta etapa Prnjavor – Banjaluka

Nezavisne novine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*