Petak u 11:00: Gost programa Radio Prnjavora Orel Zakaljuk, paroh prnjavorske Ukrajinske crkve

Poštovani slušaoci. u petak, 02. juna u 11:00 časova razgovaramo sa Orelom Zakaljukom, parohom prnjavorske Ukrajinske crkve, dobitnikom nagrade Večernjakovog pečata u kategoriji međureligijskog dijaloga.

Paroh prnjavorske Ukrajinske crkve za Radio Prnjavor govoriće o tome šta za njega lično, ali i za grad Prnjavor znači ovo priznanje, šta u praksi znači međureligijski dijalog, kako  ukrajinski narod čuva svoju kulturu, tradiciju, jezik,kao i o drugim temama iz ove oblasti.

RADIO PRNJAVOR- Radijski žurnal, PETAK, 02. jun 2023. godine u 11:00 časova.

RAZGOVOR PRIPREMA I VODI NOVINAR MARIJAN POPADIĆ.

17 Comments

 1. Ovdje se na ovom portalu lazno predstavlja jedna osoba.
  Danas je on Ukrajinac (Oleksandar) i siri mrznju , sutra ce da bude Mujo i naravno sirice mrznju, kad zatreba bice Sds -ovac ili Snsdovac i pljuvace po drugima.
  Covjece, zapitaj se sta radis!!!
  Jel ti plato prnjavor info da drzis aktivnu temu ili si siromasan duhom pa se “punis” stvarajuci mrznju?
  Moguce je da ti je zivot pri kraju pa bi da nesto uradis u svom jadu.

  • Svaka tebi brate čast što si se dosjetio i što potajno priželjkuješ sa Srbi zavežu usta zauvjek rekavši da nije možda prnjavor.info njemu nešto platio. Svaka čast što si to provukao kroz politiku. I ja se nadam da će se Srbima jednom konačno zavezati usta da govore ono što misle već ga govore kao sav demokratski svet. Očigledno je da ta osoba još ne zna da je mržnja demokratskog svijeta prema njima i još nekima beskonačno velika i da i dan danas demokratski svijet nastoji svim silama i na razne načine da ih iskorjeni.Ta osoba ne čita naše bratske portale-hrvatske,federalne,albanske,pa i ukrajinske iz Ukrajine kao i portale iz cjelog demokratskog zapadnog sveta. Mi ne da širimo mržnju već ih razapinjemo i pozivamo na njihovo totalno istrebljenje. Ali to su nam dozvolili Gazde iz amerike,kao i naš Bog i naš Allah dž.š i šta Srbi protiv takve sile mogu? Ta osoba ne vidi da je Srbe poželjno iskorjenjivati,npr danas na Kosovu,normalno ih naša ideološka braća uhapse i drže u tamnici i rade im šta hoće dok demokratski zapad o tome ni ne govori što znači da je to dozvoljeno.Pa jedan zatucati hodža iz neke vukohebine im se ispovraća i nazva ih najpogrdnijim imenima i šta je bilo nakon toga? Demokratski Zapad je optužio da su Srbi krivi što je to rekao zatucati hodža tj da su to rekli Srbi a ne efendija.Srbi još ne shvataju da je protiv njih sve dozvoljeno da se radi. Pitam se ako nas gazde preko bare puste niz vodu šta ćemo onda? Ma sigurna sam da će nas Srbi primiti i da nam neće ništa nažao učiniti jer oni kažu da treba samo praštati e tu nam je prilika da ih opet iskoristimo.Mislim da gazda preko bare nikad neće da rikne ali ako slučajno rikne , opet ćemo mi lako saa Srbima ako budu postojali. ne zaboravi da ima Srba koji su za zapadne demokratske vrednosti i kad dobijemo svijet te Srbe ćemo prevesti na Albance ili neki drugi demokratski narod. VP šaljem tebi

   • Nisi ti nikakav Srbin!
    Ti si jado koji se prepoznao u svom jadnom neispunjenom zivotu.
    Ispucao si sve corke i sad glumatas, jadno glumatas- ostavili su te svi, htjeo si biti veci od najveceg- to ti se odbilo o glavu!
    Glumataj jos malo – dok imas gdje, najveci domet ti je p.info, mozda bi da te prime u dom kulture al si mator i jadan.

    • Naučit ćemo mi Srbe da misle kako mi i sav demokratski svjet misli. Mi smo svi mali i moramo imat gazdu iznad sebe.I meni je krivo što Srbi ne misle kao mi ali tako ispada da su nam Srbi bitni… a nisu. Zašto se bunimo? Neka misli ko kako hoće samo neka bidne mir. Možda je bolje da vako bidne. Da se mi ne ljutimo što njeko drugi misli kako hoče samo da čuti o tom.ja sad mislim da je vako bolje.

     • Previse je ofirno!!!
      Uzmi sebi neki kamen s Ljubica pa tucaj po poganom jeziku – danas si postao musliman “jado”

      • Šta on zna šta je moderni neonacizam i da se za to po Božijoj volji treba dati i glava da bi ti bio primljen u raj.

 2. Hvala dragoj Opoziciji iz manjeg BH entiteta što odbijaju glasat za rezoluciju o tuđoj državi Kosovo, da ih dragi Allah dž.š. nagradi ! Znaju opozicionari da Kosovo nije srbija več da je ono suverena neovisna država. Veliko Hvala Poštenoj i Poštovanoj Opoziciji.

 3. Ja ne gledam happy TV. Pratim demokratiju i zato gledam šta mi se kaže. Što nije demokratski treba ukinuti. Što se tiče rata on će verovatno prestati u septembru ove godine jer tad lepo počinje lepa kampanja za našeg Predsednika SAD-a.Pretpostavljam da ako rat tad ne stane bar neće biti tako žestok.

 4. Ko god jednom zemljom upravlja izvana ta zemlja gubi svoj identitet,istoriju,tradiciju i sve! Krivi će biti oni koji nisu ni luk jeli ni mirisali a znamo ko su ti ljudi.

 5. Spočitavaju nam ruske k. Jedni od najboljih prijatelja su nam Hrvati. Sjetimo se Heroja Vjekoslava Prebega i ostalih kojih ima puno.

 6. Izgleda da se nekima ovde dopada što N1 mnogo laže i što drugi ne misle kao gledaoci N1.Stanje na terenu i izvještaji sponzora rata govore sve.Ne treba Happy TV koja priča ono što se nekome ne dopada pa se taj ljuti.. Ko je rekao nešto loše o Ukrajincima grkokatolicima čiji je vođa Papa? Ja to ne vidim napisano. U ratu su bili i Ukrajinci Pravoslavci i to niko ne spori.Velika su manjina i nije drugo ništa preostalo nego ići u rat ali tako su i sebe sačuvali.Srušen je i srpski vjerski objekat,ubijen sveštenik,otimaju se pravoslavne Crkve,sveštenstvo se veže lancima kao pse itd. sve u ime propale demokratije. Ko želi da gine šta ja tu mogu,nema šta se na mene ljutiti ali ko hoće može da se ljuti, ne mogu mu zabraniti.Jasno je ko koristi rat u Ukrajini,obični ljudi sigurno NE.

 7. Jel i ovaj ko oni sa tv ukrajinci iz prnjavora podrzava rusku agresiju a kako mala europa a svi veliki srbi

   • Da li postoji neka druga agresija ili samo ruska i srpska pitam konvertite i mrzitelje svega srpskog koji misle da su samo oni Bogom dati? Ne treba mi odgovor jer ga znam aki neka se oni sami zamisle kuda ide njihov mozak,da li im on ide u nepovrat možda……..Taj gore je pripadnik grkokatoličke crkve i šta on podržava to je svakom ko ima mrvicu mozga u glavi jasno i to što podržava je njegova privatna stvar.

    • Zao jezik imas @ ma kakav,…!
     Da imas imalo mozga ne bi pisao o Ukrajincima Prnjavora i grkokatolicima nista lose!
     Kao prvo, Ukrajinci grkokatolici Prnjavora su rame uz rame sa vecinom prnjavorcana bili na prvim linijama u proslom ratu.
     Kao drugo, ne mali broj je dao zivot u proteklom ratu Ukrajinaca grkokatolika Prnjavora.
     Kao trece, Ukrajincima grkokatolicima Prnjavora je srusen vjerski objekat u samom Prnjavoru od strane poremecenih osoba !
     Kao cetvrto, Ukrajinci grkokatolici Prnjavora su u velikoj mjeri kulturno uzdigli zivot u Prnjavoru i prosto je ne zamislivo pricati o takvom zivotu izuzimajuci Ukrajince grkokatolike Prnjavora.
     Kao peto, koristiti trenutni rat u Ukrajini i spocitavati svojim komsijama Ukrajincima grkokatolicima ‘ necije narative” je krajnje neumjesno i za moj pojam ” izlizana fraza hapy tv i navijackih grupa “.

     • Mogu tek zamisliti kakav je tvoj jezik.Pitanje je da li će ovo biti objavljeno jer se još strogo vodi principima bratstva i jedinstva iz bivše YU a to kod Srba ni jednog jedinog još nije izašlo iz glava. Neki komentari nikad nisu bili objavljeni.

  • Ukrajinci nikad neće podržati rusku agresiju,bar ne mi iz zapadnog dijela koji smo potomci tih ljudi.Nismo ludi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*