OO SDS Prnjavor: Čudi nas da načelnik Tomaš ne zna razliku između budžeta i rebalansa (VIDEO)

– Čudi nas da načelnik Tomaš ne zna razliku između budžeta i rebalansa budžeta.

– Rebalans ne mora da bude usvojen samo zato što on tako želi. Ne želimo da legalizujemo njegovu samovolju i trošenje budžetskih sredstava suprotno zakonu i važećim odlukama Skupštine opštine.

– Gruba neistina je izjava kako nešto nekome neće biti isplaćeno zato što nije usvojen rebalans budžeta. Rebalansom je traženo povećanje budžetskog okvira. Znači da sredstava ima, postoji usvojen budžet i obaveza načelnika je da to realizuje.

– Ako nekome nešto nije isplaćeno ili ne bude isplaćeno, to je rezultat samovolje i zle namjere načelnika opštine. On je jedini krivac.

– Izjava gospodina Tomaša kako su oni “predanim radom” obezbijedili dodatna sredstva je još jedna laž. Povećan priliv sredstava potiče od raspodjele sredstava od PDV-a. Nažalost, svi smo osjetili silna poskupljenja i sav taj dodatni novac potiče iz džepova građana.

– Nesposobnost vlade da odgovarajućim mjerama ublaži udar na standard građana je posebna priča. Svakako načelnik ne bi trebalo da se hvali nečim za šta nikako nije zaslužan. Ali nije mu prvi put.
– Načelnik bi trebalo da odgovori građanima i zbog čega nije poštovao budžetski kalendar i puno ranije dostavio materijale u Skupštinu opštine. Da je savjesno radio svoj posao, sigurno ne bismo došli u ovakvu situaciju.

– Usvojili smo nacrt budžeta za 2022. godinu i dali nekoliko sugestija za njegove korekcije. Očekujemo da se provede kvalitetna javna rasprava, a onda ćemo uz uvažavanje mišljenja i prijedloga građana usvojiti budžet za narednu godinu.

– Ova skupštinska većina i pored svih opstrukcija načelnika radi i radiće u interesu građana i nećemo dozvoliti ničiju samovolju.

OO SDS Prnjavor

10 Comments

 1. Kakav doktor kakvi bakrači.Kažu da nema veće budale od školovane budale.Njemu su glavni saradnici Bogdan Nikolic za finansije i Goran Slijepčević Brbljo za borbu protiv korupcije i nepotizma.

  • Kako ti Drago možeš tako pisat o čuvenim Prnjavorskim akademicima čovječe. Daj malo obzira prema njima!

 2. Чуо сам да начелник Томаш, за своје вјерне слуге, организује дочек НГ на велелепном игралишту на Вијаци, улаз је бесплатан, пјеваче лично Он,људи је ли то могуће?
  Добродошли!

 3. Hahaha ove kursadzije govore doktoru ekonomskih nauka šta je budzet.
  Pa on ima više škole neko kad se skupi sav opštinski odbor SDS-a.

  • Iz dana u dan propadamo i zadužujemo se sve više, a sve više vlastodržaca sa zvanjem doktora ekonomskih nauka, nešto tu nije kako treba…

   • Reformu školstva je preporučila Venecijanska komisija i ,,moralo,, se to prihvatiti! Prihvaćeno za vrijeme Travića!!!

 4. Najveci manipulator i lazov obucen u lijepo odjelo uz lijepe manire.Tako bi se mogao u najkracem opisti nas Načelnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*