Održana prva sjednica Foruma za bezbjednost građana Grada Prnjavora

U sali Skupštine Grada danas je održana prva sjednica Foruma za bezbjednost građana grada Prnjavor, na kojoj je analizirano stanje bezbjednosti na području grada Prnjavor.

Kao jedan od problema, identifikovan je problem nepropisnog parkiranja vozila, naročito u blizini školskih objekta, a predložena mjera za poboljšanje je sastanak relevantnih predstavnika (policije, komunalne policije, nadležnog odjeljenja i škola) u cilju donošenja rješenja i mjera za poboljšanje trenutne situacije.

Forum je predložio i mjeru kontinuirane kontrole kretanja i parkiranja vozila putem video nadzora i kažnjavanje nesavjesnih vozača, kao i prijedlog da Komunalno preduzeće „Park“ subotom ne naplaćuje parking prostor kod stočne pijace, kako bi se građanima omogućilo besplatno parkiranje prilikom posjete pijaci.

Donesen je i zaključak, da na narednoj sjednici svako od članova Foruma, napravi pregled stanja iz svoje oblasti i konkretne mjere koje bi se mogle preduzeti na poboljšanju situacije, kao i da se pripremi prijedlog Poslovnika o radu Foruma za bezbjednosti.

Forum za bezbjednost građana grada Prnjavor je savjetodavno, stručno radno tijelo Skupštine Grada, osnovano sa ciljem zajedničkog preventivnog djelovanja i unapređenja nivoa bezbjednosti kroz identifikaciju bezbjednosnih problema.

Grad Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*