Odata počast poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu

Foto: SRNA

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u Spomen-hramu na Vučijaku i posjetom grobovima ratnih komandanata poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu ili umrlim u poslijeratnom periodu, u Prnjavoru je obilježen Dan boraca i 215 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.

TV K3

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Vlado Živković rekao je da je 626 boraca sa područja Prnjavora dalo živote za stvaranje Republike Srpske i da Prnjavor može biti ponosan na svoje heroje.

“Prnjavorski borci koji su popunjavali 124 ratne jedinice, učestvujući u najvećim bitkama za stvaranje Republike Srpske pronijeli su slavu naše opštine. Odbranili su svoju opštinu, učestvovali u oslobađanju Dervente, Broda, proboju koridora, bili u Brčkom, Bratuncu, Doboju, Tesliću, Novom Gradu, na Ozrenu – gdje god je trebalo”, istakao je Živković.

Foto: SRNA

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš naglasio je da su borci sa područja ove opštine dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske.

“Nikada nećemo dozvoliti da njihova djela budu zaboravljena. Ove godine će u svim mjesnim zajednicima biti služen parastos, a aktivnosti Boračke organizacije podržavaćemo i ubuduće”, naveo je Tomaš.

U opštinskom budžetu za ovu godinu za rad boračkih organizacija i udruženja, kao i za ostvarivanje prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, predviđeno je oko 300.000 KM.

Na području opštine Prnjavor do sada je u znak sjećanja na poginule borce u proteklom ratu izgrađeno 38 spomenika i spomen-obilježja.

SRNA

8 Comments

 1. Šta reci za uspješne mesare , automehaničare , hotelijere , firmase koji su 90-ih godina virili iz radivojeviceve i djuriceve guz… i osvitali u kafiću ravna gora , ispijali hektolitre krastača a sad kao i VLADO stide se svega sds-ovog preko koga su iz svojih šupa izrasli u velike gazde i biznismene. Ne samo sto bježe od SDSa kao djavo od krsta nego ga olajavaju na sva usta zaboravljajući da im je sds valjao vise nego njihov najrodjeniji .. sve ovaj grad zna i pamti !!!!!!!!

 2. Samo vidite gde su bili cjeli rat a sad krcme jos od broza sta su imali 91 a sad dodje mi da pokupim prnje i odem u europu da se nikada vise ne vratim u svoju drzavu ali sam invalid teske kateg.samo to.

 3. Ovi prezivjeli zavite mrtvima jer njih ne mogu da kaznjavaju a ove prezivjele kaznjavaju za pojas tv preplatu i na svaki nacin samo da bi Snsd sekta izivala.

  • Možda i kažnjavaju nekoga! Dali od toga Bajina ,,sekta uživa,, sigurno ne. Ali tvoji su bar opljačkali ovaj narod i počistili fabrike i rastjerali radnike u Prnjavoru. Tvoje fantazije nedaju da shvatiš da je u ime Srpstva SDS pod vođstvom Keratkog opustošio opštinu Prnjavor. Imamo sada da Miladin S priša za govornicom Narodne skuštine o poštenju. Bože dragi dokle smo stigli!!

   • A gdje sam ja to pohvalio Stanica i lopove iz SDS,a to sto ti mislis pa kada su oni pljackali zasto ne bi i ovi sada u Snsd -eu. A dobro bi bilo da vidis odakle su ovi sto su u Snsd dosli mozda upravo iz SDS takodje svi vi sto podrzavate Snsd prije ste podrzavali SDS.Sve za sendvic i pivu .

    • Jos da dodam da su ovi Dodikovi zapislili zenu Stanica kao direktora neke skole.Sad da znas da je Stanic u SDS a supruga u Snsd ali ti to ne znas a naravno meni neces povjerovati.

   • Baja ti je sada postao i probosanac tj Bakirovac uz sve kriminalne i dezerterske epitete!A miladin Stanic je posteni prvrednik!

1 Trackback / Pingback

 1. Dan borca u RS | lpbr-Prnjavor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*