8 Comments

 1. Koja lupetanja i koje besmislice. Žal je samo osnovana u pogledu prohujalih godina… A, Prnjavor je pogotovo tada ličio na tursku kasabu. Gradi se, ali ima još mnogo toga da se uradi, kako bi se, napokon, izbrisalo nalik bilo šta na tursku kasabu. U inat onima koji još rone suze za onom vrbom, kontejnerom… To su istina i realnost. Inače, ništa nemam protiv bilo kakvog podsjećanja. Ona su vredna pažnje, simpatična i dobrodošla. Ali, pristojan i realan život su nešto drugo.

 2. Wjanko, tesko je to docarati onima koji ne popise ni jedno pice u cerovoj basti ispod gustog brsljana i ne dadose niti jednu.,, bijelu,, (1 dinar) brani lutkiju za koka kolu. Ne zive oni prnjavor,

   • Prnjavorčanine,
    Taj novi hotel bio je u Bravarevoj ulici, sada ulica Svetog Save. U svom sadržaju imao je prekrasnu ljetnu baštu, iznad koje je bila ukrasna loza. Zgrada iznad dograđenog hotela (zgrada na slici na sprat) bila je kafana “Cera” gdje se, u to doba, mogao naručiti ukusan pasulj ili neko drugo jelo. Uz tu kafanu bila je autobuska stanica, koja je išla kraj “Pet lampi”, pa kraj SUP-a vodila na Vijaku! Dakle, u pitanju je sadašnja raskrsnica kod Komunalne policije (bivša zgrada Pošte) i LOTO-a; konkretnije gdje je sadašnja kafana Kod Dade!
    Stara kafana i dograđeni Novi hotel su srušeni, prije dvadesetak godina, i na tom mjestu Beli je izgradio stambenu zgradu, sa uskim i nefunkcionalnim poslovnim prostorom. U suštini je to urbani genocid, nasilje i haos u infrastrukturi “grada” Prnjavora. Ali to je druga priča, zato Prnjavor i liči na tursku kasabu iz tamo nekog 19-og vijeka!

    • Tačno ste to obrazložili. Navodi da da su izgrađeni ne funkcionalni poslovni prostori je takođe tačno, ali mora se uzeti u obzir da smo poslije rata imali bratiju na vlasti koja nije imala prostorni plan i urbanističke usklove a oko tog nije htjela da se bavi. Oni se za to nisu brinuli samo ih je zanimalo đe ima lova da se mrdne!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*