Naša Kristina Stojković iz Atletskog kluba ”SAN” istrčala novi lični rekord na 300 metara

Na Međunarodnom atletskom mitingu Dinamo Zrinjevac održanom u Zagrebu, uz učešće 55 klubova iz Brazila, Srbije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije, najbolja atletičarka Atletskog kluba “SAN” iz Prnjavora, Kristina Stojković, istrčala je novi lični rekord u trci na 300 m, koji je za samo devet stotinki slabiji od najboljeg vremena u Republici Srpskoj za seniorke i juniorke, postavljenog prije sedamnaest godina od strane Gorane Cvijetić iz Sokolca, a koji iznosi 40 sekundi i 79 stotinki.

Kristina je u Zagrebu istrčala 300 m za 40 sekundi i 88 stotinki, što je za 57 stotinki bolje od njenog dosadašnjeg rekorda postavljenog prošle godine na Mitingu u Mariboru.

Ovim rezultatom, Kristina je potvrdila da se nalazi u odličnoj formi na početku atletske sezone na stazi, gdje joj predstoje takmičenja na Balkanskom juniorskom i seniorskom prvenstvu, Evropskim Olimpijskim igrama i Ekipnom Prvenstvu Evrope u Poljskoj krajem juna i početkom jula.

Slijedeći nastup atletičari Atletskog kluba “SAN” iz Prnjavora imaju već naredni vikend kada su na programu Međunarodni atletski miting AK Agram Zagreb i Prvenstvo Bosne i Hercegovine za mlađe pionire u Tuzli, kao i Međunarodni atletski miting u Ptuju u Sloveniji.

Zahvaljujemo se našem Generalnom sponzoru, Darjanu Đuriću, i njegovoj firmi Prokop Inzenjering, koji su nam pomogli u gorivu prilikom odlaska na takmičenja protekle tri godine. Takođe se zahvaljujemo i Peri Vrhovcu i Pekari Cvijeta, koji nam obezbeđuju hranu za naše takmičare prilikom odlaska na takmičenja.

AK SAN Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*