Mikrofin uručio poklon knjige Jovani Moravac

Predstavnici mikrokreditnog društva Mikrofin uručili su poklon knjige učenici Jovani Moravac iz OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor kao nagradu za postignute rezultate iz srpskog jezika, fizike i matematike.

Šef filijale MKD Mikrofin Derventa, Ljubomir Mijić, je istakao da je učenica 9. razreda, Jovana Moravac u dosadašnjem školovanju postigla zavidne rezultate a da pored znanja posjeduje i druge vrline te da je i omiljena među drugarima i da su zbog toga na preporuku nastavnika odlučili da je nagrade knjigama.

„Odlučili smo da nagradimo te rezultate i da na taj način mladim ljudima pokažemo da su znanje i marljiv rad uvijek na cijeni. Lično sam uvjeren da vrednovanjem i nagrađivanjem znanja i truda afirmišemo vrijednosti koje su danas, nažalost, pale u drugi plan. Mikrofin je uvijek ulagao u zdravo odrastanje i kreativan razvoj djece i s tim namjeravamo nastaviti jer smatramo da je to najbolji način ulaganja u svoju zajednicu.“, rekao je Mijić.

Učenica OŠ Nikola Tesla Prnjavor, Jovana Moravac, kaže da joj je omiljeni predmet srpski jezik iz kojeg je ostvarivala dobre rezultate ali takođe i iz fizike gdje je na opštinskom takmičenju osvojila drugo mjesto. Kaže da joj je životna želja da nastavi da se bavi izučavanjem srpskog jezika. A poklon Mikrofina je sama izabrala, oni su predlagali laptop ali je ona htjela knjige.

„Smatram da je knjiga uvijek najbolji poklon koji može nekom da se daruje. Knjiga bez obzira koliko koštala mislim da je uvijek vrednija od bilo čega drugog i zato za mene knjiga predstavlja najbolji poklon“, kaže Moravac.

„Kao jednoj od najzaslužnijih u prošloj godini, na osnovu rezultata svoga rada, gdje je iz srpskog jezika na regionalnom takmičenju imala maksimalan broj bodova, nije išla na republičko takmičenje jer je u tom periodu bila na ekskurziji, takođe imala je dobre rezultate iz fizike i matematike, mi smo bili u dilemi s obzirom da imamo priličan broj dobrih učenika, kome dodijeliti tu nagradu. Odlučili smo se da to bude Jovana Moravac učenica 9. razreda, rekao je direktor škole, Vojin Gluvić.

On je istakao dobru saradnju sa predstavnicima MKD „Mikrofin“ koji su u ranijem periodu ovoj školi donirali dva LCD televizora i dva DVD-a. Gluvić je rekao i da će se saradnja nastaviti i da su iz Mikrofina izrazili želju da opreme i kabinet za hemiju u ovoj školi.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*