Kreiran prospekt turističke ponude Grada Prnjavora

U okviru “USAID” projekta “Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini”, Odsjek za razvoj Gradske uprave Prnjavor učestvovao je u kreiranju turističkog proizvoda, koji će se naći u turističkoj ponudi za posjetioce Banjaluke i njene okoline. U pitanju je prospekt rađen po modelu “Hub and Spokes”, što podrazumijeva povezivanje glavne destinacije sa različitim turističkim destinacijama i atrakcijama u njenoj okolini. Ovaj inovativni pristup omogućava putnicima da detaljnije istraže kulturno naslijeđe i raznolikost zemlje, sve u okviru 1.5 sat vožnje.

U prospektu, čiju je izradu podržalo i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, turistima su predstavljene dvije cjelodnevne ture od Banjaluke do Prnjavora. Prva cjelodnevna tura obuhvata pješačku posjetu centru Prnjavora, odnosno “Zavičajnom muzeju” i “Našoj prodavnici”, mjestu gdje posjetioci mogu kupiti suvenire i domaće proizvode sa područja Prnjavora. Tura se nastavlja vožnjom do crkve Brvnare, spomenika kulture zaštićenog od strane države i dalje vodi do jezera Drenova i manastira Stuplje. Druga cjelodnevna posjeta Prnjavoru predlaže obilazak Banje Kulaši sa velnes tretmanom, te degustaciju vina u vinariji “Fazan” i posjetu ergeli “Vučijak”.

Izrada turističkog proizvoda grada Prnjavora bila je jedna od glavnih tema radionice koja je u februaru ove godine održana u JU “Centar za kulturu” Prnjavor, u prisustvu predstavnika rukovodstva grada, predstavnika Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, te predstavnika javnih ustanova i ugostiteljskih objekata sa turističkim potencijalom.

Kompletan program posjeta banjalučkoj regiji možete vidjeti OVDJE .

8 Comments

 1. Ne kradite tudje imena. Moje ime stalno kradu.Hoću reć da je bitno tjelo čisto ne samo duša koju samo mi imamo. Zar je čistija neoprana guza od oprane,zar je isto tako čistije neoprano tjelo od opranog? Haj neka se neko pametan zapita.Isto tako tjelo trujemo svinjskim mesom jer je masno pa i Isus kaže da to nije dobro. Još gore od svinjskog mesa je kokošje i riba jer one bukvalno sve jedu. Koka jede džubre direktno ali ne možemo mi sad prestat jest i kokošje meso i jaja prestat koristit. Ne može se sve ali može se barem svinjsko meso ne jest, mi to zovemo skićetina.Još nešto a to je od Židova (Jevreja). Oni imaju 4 Sporazuma sa Bogom a jedan je obrezivanje viška i to bi svi trebali da rade jer je to jedan od sporazuma sa Bogom. Naša je obaveza da to svima kažemo jer ako bi to i drugi radili onda mi imamo veču božju milost ali i oni koji počnu živjet po pravilima jedine prave religije. Čitajte malo,izadžite iz Vijačana,Šarinaca itd

  • Balo, ne pričaj priče o krađi imena. Stidi se guzice ti oprane, od kad si izašao…

   • istu priču sviraju. Bakir i takozvana opozicija-nato ispostava u RS već dugo istu priču pričaju tako da ste može se reći potpuno svi isti. Prvo si napisao poruku a onda si sam na nju odgovorio.O tome o čemu pričaš tu ti je i mjesto!

   • Stvarni Ma Bravo= smrad zeleni.To su guste alge u močvari.Djed sam sebi piše. Uopšteno= svašta kobila u trku izbaci bez mozga.

 2. Kako mislite doci do jezera Drenova kada je rupa na rupi.Ne moze se sa traktorom prici.

 3. Samo se klonite centra,gde je puno smeca,smrdljivi ulica,koje se ne peru,nije pokoseno kada malo bolje pogledas,i to ti je turizam

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*