Kabare ’’Ženske priče’’ izveden pred prnjavorskom publikom (FOTO)

Na sceni Centra za kulturu u Prnjavoru sinoć je izveden kabare ’’Ženske Priče’’ u režiji Alme Ferović-Fazlić. Ovaj zabavni format u kojem su izvedeni poznati songovi organizovan je u sklopu obilježavanja Dana opštine Prnjavor.

Kroz kratke scene i duete najpopularnijih songova koji redovno uveseljavaju publiku u Brodvejskom teatru, publika je uživala u jednom neobičnom formatu gdje im je predstavljen dramski i muzički prikaz.

Muzički producent i režiser Alma Ferović-Fazlić podsjeća kako su kroz ovaj nastup obradili dnevne teme posebno one koje se zasnivaju na muško- ženskim odnosima.

’’Prije svega bi željela da se zahvalim publici koja nas je podržala. Mi smo već drugi put u Prnjavoru. Izveli smo neke songove i numere koje se do sada ovdje nisu izvodile. Kada već spominjemo kabare, onda možemo reći da je ovo jedan specifičan način komunikacije kroz same songove koje nadopunjuje pokret i ples uz naravno glumu’’,rekla je Fazlićeva.

Publici su se kako kaže kroz ovaj format u kojem dominira pjevanje predstavili glumci -pjevači ali i pjevači-glumci. Navodi i da nastup bio veoma ritmičan jer su publici predstavili dijelove poznatog mjuzikla ’’Chicago’’.

Iako se često na kabare gleda kao na neki vid prošlost, Fazlićeva kaže da ovaj format ipak opstaje u današnjem vremenu jer svakodnevne životne okolnosti daju ispiraciju za stvaranje novih dijela.

’’Ovo je jedna interaktivna forma gdje se mi trudimo da komuniciramo sa publikom. Kabare je jedan otvoren koncept koji treba da probudi neke posebne osjećaje u publici. Sve to na kraju podstiče čovjeka da razmišlja na neki drugi način dok posmatra cjelokupan način i pri čemu se u njemu stvaraju određena pitanja na koja pokušava pronaći odgovor ’’,rekla je Fazlićeva.

Pored Fazlićeva, na sceni su igrali i Melisa Hajrulahović Tomić, Sara Vojčić, Hana Zrno, Ajsela Zoronjić, Irma Mulić uz klavrsku pratnu Bakira Samardžića i gitaristu i naratora Enesa Kozličića.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*