Izveli 2 predstave: Glumci iz Prnjavora igrali u čast Dana opštine Kostajnica

U Kostajnici su sinoć u okviru obilježavanja Dana opštine odigrane predstave “Svi smo lijepi” i “Druga sreća” Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora.

Brankica Radonjić, umjetnički rukovodilac Dramske scene prnjavorske “Prosvjete” i režiser predstave za djecu “Svi smo lijepi”, rekla je da ovaj pozorišni komad na specifičan način govori o istinskom sistemu vrijednosti u današnje vrijeme kad su djeca i mladi “zaluđeni nerealnim stereotipima ljepote”.

Ona kaže da djeca danas osjećaju veliki pritisak da ostvare nedostižne ideale fizičke ljepote.

– Zato smo napravili šaljivu predstavu kroz poznate likove iz bajki koji žive u muzeju voštanih figura, da bi čarolijom oživjeli i ispričali priču o Snjeguljici koja odbija da bude najljepša – rekla je Radonjićeva.

Režiser predstave “Druga sreća” Siniša Tešanović rekao je da je ovo slatko-gorka komedija nastala u vrijeme pandemije virusa korona.

– To nam je bio izlaz iz te situacije i apatije. Htjeli smo da napravimo priču o običnom čovjeku, odnosno ženi, jer je akcenat na ženi. Predstava govori o mnogim teškim porodičnim situacijama i svi likovi traže drugu priliku, odnosno drugu sreću – naveo je Tešanović.

Obilježavanje Dana opštine Kostajnica biće nastavljeno sutra polaganjem vijenaca na spomen-obilježja u gradskom parku i svečanom sjednicom Skupštine opštine na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja zaslužnim građanima.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*