In memoriam Бранислав Бране Бошњак

Дугогодишњи спортски радник Бранислав Бране Бошњак преминуо је јуче (02.07.) у Прњавору, у 64. години живота након дуге и тешке болести.

Своју одбојкашку каријеру започео је у свом родном мјесту, у Одбојкашком клубу „Какањ“. Након избијања ратног сукоба, са породицом је избјегао из свог родног мјеста и након неколико година избјеглиштва у РС доселио се и живио у Прњавору, гдје је наставио да даје допринос спорту, не више као играч, већ као тренер и одбојкашки судија. У Одбојкашком клубу „Укрина“ био је тренер од 2004. до 2010. године а члан УО Клуба је остао до краја свог живота. Од обнове Спортског савеза општине Прњавор био је секретар све до 2017. године.

Бранислав Бошњак је био један од оснивача УОС ОСРС. Добар дио свог живота посветио је одбојци и часно вршио своје дужности судије и делегата-контролора. Судио је најзначајније утакмице у организацији Одбојкашког савеза Републике Српске, иза њега је велики број финалних утакмица првенства и купа ОСРС.

Био је узоран и велики спортиста, спортски радник и такав је остао до краја свог живота.

Сахрана покојника обавиће се у петак, 03.07.2020. године, у 14 часова, на градском гробљу у Прњавору.

4 Comments

  1. Jedan od emancipovanih i ljudi sa vidljivim urbanim kucnim odgojom a koji je u svakom slucaju svojim dolaskom uvelicao nasu sredinu, nas Prnjavor. Pocivaj u miru!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*