Helena Topić osvojila prvo mjesto na konkursu literarnih radova

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске у сарадњи са Републичким педагошким заводом у оквиру обиљежавања “Дјечије недјеље“, расписало је 17. 9 .2020. године конкурс за литерарни рад на тему „Здраво тијело, ведар дух“. Конкурс је расписан за све школе широм Републике Српске. Рок за слање радова био је 29. 9. 2020.године. Оцјењивање литерарних радова се вршило према узрасту ученика, према сљедећим категоријама:

  1. категорија – ученици од првог до трећег разреда
  2. категорија – ученици од четвртог до шестог разреда
  3. категорија – ученици од сесдмог до деветог разреда
  4. категорија – ученици средњих школа, гимназија и музичких школа.

Хелена Топић, ученица V1 одјељења Основне школе „Никола Тесла“,  освојила је прво мјесто у категорији ученика од  IV до VI  разреда.  Министарство породице, омладине и спорта наградило је ученицу дипломом и новчаном наградом од 300 КМ. Додјела награда и признања за  најбоље литерарне радове одржана је 7. октобра  у Народном позоришту Републике Српске, на централној манифестацији „Дјечије недјеље“  под овогодишњим слоганом „Здраво тијело, ведар дух“.

Хелена је у досадашњем школовању показала знање, рад и упорност. Одличан је ученик. Воли да пише  и слика. Члан је литерарне секције, кроз коју је показала склоност  и таленат према писању. Учествовала је на различитим литерарним конкурсима. Планира и у будућности писати.

Здраво тијело, ведар дух

Да бисмо  имали здраво тијело, потребно је стећи добре навике.  Проводити вријеме  у природи  јако је занимљиво и много  корисно. Толико дивних шума и ријека нас окружује. Можда их и не примјећујемо, али оне су и даље ту, стрпљиво чекају на нас. Мање стреса, више физичких активности никоме неће шкодити. Не оптерећивати се неважним стварима. Спремити здраве залогаје, наше домаће и разноврсне хране. Спавати довољно у току ноћи како бисмо одморили наше тијело и припремили за нове активности.  „Узимати“ из околине и људи само позитивну енергију и мисли, али је и дијелити онима око нас.

Дијелити љубав и она ће се вратити, можда и у већој мјери него што смо дали. Загрљај?! Тако много значи, а тако недостаје у овом времену. Грлити своје најближе. Што више загрљаја, више радости у животу. Здраве навике није тешко стећи. Кад их једном стекнеш, оне ће постати свакодневне.

Завољећеш све што оне са собом носе и радоваћеш се.  Уживај у животу и сваком новом дану!

 Хелена Топић,  V1 – ošnikola tesla

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*