Golfom udario dvije maloljetne osobe

Dvije maloljetne osobe povrijeđena su u saobraćajnoj nezgodi u Prnjavoru, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U ovoj nezgodi je, upravljajući automobilom marke golf, učestvovalo lice čiji su inicijali M.R. i maloljetnici koji su kao pješaci zadobili povrede.

Uviđaj na mjestu nezgode koja se dogodila juče oko 17.00 časova u Ulici Miloša Kondića obavili su službenici Policijske stanice Prnjavor.

Nezavsine novine

4 Comments

 1. Žao mi je povrjeđene djece! Ali mi žao što nisam mogao otići na sate građana da pitam načelnika koja je budala projektovala trotoar od babovca do škole? Isto ga pozivam da ode na lice mjesta i vidi kako voda leži čitavim dijelom puta! Ili bar neka pošalje ličnog fotografa Atića da mu uslika. I onako mu viri iz dupeta!

 2. Дешава се да, и поред најбоље пажње учесника у саобраћају, дође до инцидента са мањим или тежим последицама по њихове учеснике. Разлога, колико и “саобраћајки”, почев од безазлених повода (скретања погледа, приче на мобилном телефону, пушење…) до насилног понашања у саобраћају.

  Немам намјеру да коментаришем ову саобраћајну незгоду, али као свакодневни учесник у саобраћају, са педесето годишњим возачким стажом, имам одређена запажања која би могла некоме да помогну.
  Прво, журба и брза вожња су потенцијални фактори за незгоду. Не брже од живота је изречена мудрост које се сјетимо тек послије удеса. Касно, наравно.
  Друго, пјешаци у саобраћају, чак и на пјешачким прелазима нису индијске “свете краве” да возачи унапријед знају шта (не)намјеравају. Једноставно, ступају на коловоз јер имају “право првенства”, а да не погледају и процјене брзину кретања моторног возила. Минут-два стајања, да се увјере у безбједан прелазак, и то је сва пјешачка филозофија.На улици је честа појава и да се пјешаци “развију у стрелце”, умјесто да иду један за другим. Важнија им је међусобна прича од безбједности.
  Када се овим појавама додају – стара и технички неисправна возила, лоша процјена возача због слабог вида, или слуха, или рефлекса – или свега заједно, врло је изгледно оно најгоре – нежељени инцидент.
  Ту се надовезују и други фактори као што су ударне рупе на коловозу, па их возачи, у моменту запажања, рефлексно избјегавају; слаба видљивост, недостатак тротоара, погрешно паркирање и др.
  Кружни ток на уласку у град крије велику опасност. На сваком од излаза налази се пјешачки прелаз, али је преблизу раскрснице. Ако возач мало брже вози, или му је преблизу возило иза, “на репу”, постоји опасност да на вријеме не примјети пјешака који је већ “на зебри”, и – и ето белаја!

  Требало би, то је моје мишљење, да Полицијска станица пошаље своје стручњаке, повремено, нарочито на почетку школске године, у школе који би упознали ученике о понашању у саобраћају. Било би то десетоминутно предавање, у било које вријеме одржавања часа, и тако, из разреда у разред, кроз сва одјелења. Десетак минута од часа била би мања штета по одвијање наставе него један изгубљени живот или инвалидитет.

  П.С. И када сам већ “узео ријеч” да поставим два питања надлежнима!
  Прво, зашто је на раскрсници код КРО “Парк”, код продавнице “Ана” онако и онолико сужена једна коловозна трака, на самој раскрсници? Сужена је најмање један метар, а улица нема тротоар. Има довољно простора да се постојећи ивичњак постави према прописима у саобраћају. Само захваљујући пажњи возача ту још није било удеса.
  Друго, зашто се не ријеши осветљење раскрснице на Тржној пијаци, односно у улици Ђуре Јакшића, крај душановићеве прве робне куће?

  Од мене, вала и превише!Јер, мислим: Добро је, нек није горе…

  • Ovo je jedan od najboljih, ako ne i najbolji realan komentar koji pročitah ovde u moru pameta. Da svi imamo realnu svijest kao Vi, bilo bi nam lakše. Za Vas veliki pozdrav.

 3. Pjesaci hodaju kao muve bez glave,vozaci voze kao na aerodromskoj pisti,babe guzeljaju sredinom kolovoza…dobro i prolazimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*