Glumci pozorišta mladih “DIS” u Prnjavoru odigrali predstavu “I bi mrak”

Glumci Pozorišta mladih “DIS” iz Banjaluke nastupili su sa predstavom “I bi mrak” u Domu kulture u Prnjavoru.

Riječ je o autorskom projektu Ognjena Bogdanovića.

Glumica Helena Miljković rekla je Srni da se tokom predstave prikazuje aktuelni problem društva otuđenja mladih generacija.

“Svi uviđamo da su se mladi upotrebom savremenih sredstava komunikacije odvojili od kulture, sve manje posjećuju pozorište ili idu u kino, otuđuju se i mi smo prikazali kako sve to izgleda”, navela je Miljkovićeva.

Ona je dodala da ih je prnjavorska publika oduševila prijemom i reagovanjima, kao i da je ocjena od 5.0 koju su dobili na kraju izuzetan osjećaj.

Mlada glumica Andrea Šurlan rekla je da je cijeli kreativni proces na stvaranju predstave bio veoma prijatan, a obradili su sve teme koje interesuju mlade generacije.

“U svakodnevnom životu susrećemo se sa većinom problema likova iz predstave, a iako reagujemo na njih dosta različito podjednako nas pogađaju pojedine situacije prikazane na sceni”, rekla je ona za Srnu.

Novak Novaković pojasnio je da je predstava rađena pola godine tokom kojih su kao ekipa imali određenih uspona i padova, ali i da je početna ideja do kraja realizacije pretrpjela potpunu transformaciju.

On je naveo da je lik koji igra u predstavi dosta buntovan, brzo i burno reaguje, potpuno različit od njega privatno.

Predstava “I bi mrak” izvedena je sinoć u okviru Sedme pozorišne revije “Prnjavor i prijatelji” čiji je organizator Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Prnjavor.

nezavisne

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*