Gimnazija Prnjavor: Nacionalni dan knjige

U sklopu obilježavanja 28. februara – Nacionalnog dana knjige, naša Škola se i ove godine uključila u akciju „Čitajmo glasno“ Društva školskih bibliotekara Srbije, koja se ove godine organizuje po sedmi put.

Treći razred društveno-jezičkog smjera se na prijedlog bibliotekara rado odazvao na akciju, te su uz pomoć svoje profesorice srpskog jezika i književnosti Anđele Pejić izradili video u cilju podizanja svijesti o značaju maternjeg jezika i kulture čitanja. Čitanje je simbolično počelo u 5 do 12 (11.55) kako bi skrenuli pažnju da je krajnje vrijeme da se okrenemo njegovanju knjige i kulture.

U pratnji svoje profesorice srpskog jezika i književnosti Robertine Milošević, učenici četvrtog razreda društveno-jezičkog smjera posjetili su mališane iz Predškolske ustanove „Pčelica“ Prnjavor . Čitali su im pjesme Jove Jovanovića Zmaja, „Ježevu kućicu“ Branka Ćopića, kao i mnoge druge pjesme i priče naših autora. Zauzvrat, drugari iz vrtića su ih počastili pjesmom, plesom i zagrljajima. Ovim putem se želimo zahvaliti gospodinu Bori Mijiću, vlasniku PU „Pčelica“ , kao i divnim vaspitačicama ove ustanove na saradnji i doprinosu u akciji „Čitajmo glasno“ kroz koju razvijaju čitalačkenavike kod djece od najmlađeg uzrasta.

Cilj nam je da kroz razne aktivnosti poput ovih podstaknemo mlade na čitanje i njegovanje svog jezika, ali i da školu i biblioteku povežemo sa lokalnom zajednicom, odnosno usatnovama koje se bave afirmisanjem kulture i umjetnosti.

Gimnazija Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*