DRUGI JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU SAVJETODAVNE I FINANSIJSKE PODRŠKE RAZVOJU POSLOVANjA


Razvojna agencija Eda raspisuje drugi javni poziv za učešće u programu savjetodavne i finansijske podrške razvoju poslovanja. Ova aktivnost se provodi u okviru projekta Održivo partnerstvo za zapošljavanje, koji je finansiran od strane Evropske unije, a provodi se u okviru druge faze projekta Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II), koji implementira Međunarodna organizacija rada u BiH.

Predmet javnog poziva je izbor korisnika savjetodavne i finansijske podrške za pokretanje vlastitog posla na području grada Prnjavora. Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju nezaposlene punoljetne osobe koje žele registrovati vlastiti posao na području grada Prnjavora.

Podrška za izabrane kandidate će biti obezbijeđena u dva ciklusa.

U prvom ciklusu će biti pružena savjetodavna i stručna podrška za najviše 20 izabranih polaznika kroz učešće u besplatnoj trodnevnoj obuci „Pokreni svoj posao“. Tokom obuke polaznici će steći neophodna znanja i vještine za razradu poslovne ideje, odnosno izradu poslovnog plana. Na kraju obuke će polaznici prezentovati svoju poslovnu ideju pred komisijom, a 3 polaznika čije poslovne ideje budu ocijenjene najboljim će dobiti finansijsku i savjetodavnu podršku za pokretanje vlastitog posla.

U drugom ciklusu, maksimalno 3 odabrana polaznika dobijaju podršku koja se sastoji od:

  • savjetodavne podrške, kroz besplatnu trodnevnu obuku „Unaprijedi svoj posao“,
  • bespovratne finansijske pomoći (grant) u iznosu do 6.000 KM za sufinansiranje troškova pokretanja sopstvenog posla, tj. registracije poslovnog subjekta,
  • mentorske podrške za polaznike koji su izvršili registraciju poslovnog subjekta i pokrenuli vlastiti posao, sa ciljem osiguranja dugoročnog razvoja najboljih poslovnih planova i umanjenja rizika stagnacije u poslovanju, odnosno potencijalnog zatvaranja posla.

Javni poziv se može preuzeti na https://bit.ly/3qaH9bc, dok su pravilnik i prijavni obrazac dostupni na https://bit.ly/42ilr2t.

Rok za dostavljanje prijava je 30.6.2022. godine, do 15.00 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*