Najavljujemo: Didaktički koncert kamerne muzike u koncertnoj sali muzičke škole Konstantin Babić

Sa zadovoljstvom najavljujemo didaktički koncert kamerne muzike koji će se održati 26.11.2021.u koncertnoj sali muzičke škole Konstantin Babić u Prnjavoru.

Na koncertu ćemo izvesti djela Šumana, Gobera i Doplera u različitim kamernim sastavima, duet i trio. Nastupiće redovni profesor Timea Hotić i viši asistent Marija Pilipović, katedre za kamernu muziku sa Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i profesori Saša Božić i Nataša Grujinović iz muzičke škole.

Sa ovim programom sam i završila master studije iz kamerne muzike, te iz želje da i učenicima pokažem svoje sviračke sposobnosti odlučila sam da pozovem kolege da i ovdje odsvirmo koncert. Svi su veoma uzbuđeni te sam sigurna da će doći da me podrže i poslušaju jedan zaista programski raznovrstan i zanimljiv koncert. Biće didaktičkog tipa tako da

ćemo za svaku kompoziciju imati kratku uvodnu priču kako bi učenici lakše pratili i razumjeli koncert.

Koncert počinjemo sa djelom Roberta Šumana- Tri romanse op.96 koje ću izvesti sa profesoricom Timeom Hotić, a ostatak programa: Filip Gober-Antičke medalje i Franc Dopler-Andante i Rondo, izvodimo kao trio, Marija Pilipović-flauta, Saša Božić-klavir i Nataša Grujinović-violina.

Nažalost u Prnjavoru nema puno koncerata klasične muzike, i učenici nemaju često priliku da slušaju umjetničku muziku, ali mi se trudimo da im to omogućimo. Koncertna sala u školi je zaista jedno inspirativno mjesto za sviranje i ja se nadam da će škola što češće biti u prilici da ugosti profesionalne muzičare i učenicima, ali i građanjma Prnjavora priušti kulturna dešavanja i što više koncerata.

Profesor Nataša Gurinović

Prnjavor.info

2 Comments

  1. Muzička škola Prnjavor – vjerovali ili ne izgrađena u 21. vijeku nema svoga parkirališta – nemaju ni jedno parkig mjesto. Zaposleni u školi i roditelji koji dovoze i odvoze djecu su zaposjeli privatni parking u ulici Vladike Platona 22, 24 i 26. Parkiraju na ulici, ispred garaža i na tom dijelu ulice je stanje haotično. Ne poštuju ni saobraćajne znake zabrane a policija i komunalci ne rade ništa da se stanje popravi. Kako je škola uopšte dobila građevinsku dozvolu?

    • Šta pričaš gluposti, pa sve kompletne škole nemaju ukupno 5 parking mesta, ne može se proći kroz taj deo grada tamo. A tebi sad muzička koja ima najmanje i djaka i zaposnih trn u oku. Problem je tu mnogo veći, otvori oči

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*