Darko Tomaš: Tražimo hitno da se zaustavi bilo kakva prodaja Ribnjaka

12.6.2020. otvoren stečaj nad AD Ribnjak Prnjavor

U postupku stečaja došli smo do saznanja da je 2010. godine zemljišno – knjižni ured Suda u Prnjavoru uknjižio pravo vlasništva nad državnim zemljištem od 860 hektara na AD Ribnjak na šta je Pravobranilaštvo Republike Srpske izjavilo žalbe.

Taj postupak još nije riješen a stečajni upravnik i odbor povjerilaca donose nezakonito odluke o prodaji imovine i predmetnog zemljišta.

Tražimo hitno da se zaustavi bilo kakva prodaja dok se ne riješe žalbe po pitanju nezakonite uknjižbe državne imovine.

Tražimo hitno uključivanje svih istražnih organa u ovaj predmet i da se ne dozvoli da se državna imovina uništi, na isti način kako je uništeno sve i jedno državno preduzeće iz Prnjavora.

Šablon je jednak a izgleda su i akteri isti!

Darko Tomaš – Načelnik opštine Prnjavor

3 Comments

  1. Pa da ali je zaključak podržao i SDS.
    Navodno radi interesa opštine???
    Još jedan auto gol!

  2. Kada se citaju natpisi o tome je kako Nacelnik zabrinut za Ribnjak, moglo bi se pomisliti da je briga stvarna.
    Onaj ko zna i malo, svjestan je da je Nacelnik, kao i svi ostali iz vladajuce strukture, odlicno upucen i ranije u desavanja oko Ribnjaka. Kada je odgovaralo da se cuti, nije se reagovalo. Sada fali politickih poena i odjednom se zabrinuo Necelnik. Uz obavezno osvrtanje na unistavanje drzavnih firmi. Kao da Milorad Dodik i ekipa nisu imali svoje prste u svim privatizacijama i sada odjednom veliki zastitnici.
    Ako se ne reaguje na vrijeme, u ovom slucaju dok je unistavan Ribnjak, licemjerno je praviti se naivan kada greske dodju na naplatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*