Danas osam novih slučajeva korone u Prnjavoru

Foto: A. Atić

Kod 106 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona, 12. 8. 2022. u 9 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 183 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 106 osoba.

Radi se o 47 muškaraca i 59 žena, od kojih je 21 mlađe, 54 srednje i 31 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 46 osoba je iz Banjaluke, 27 iz Bijeljine, osam iz Prnjavora, četiri iz Zvornika, po tri iz Bratunca, Srpca i Čelinca, po dvije iz Doboja, Ugljevika i Šekovića i po jedna iz Gradiške, Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Nevesinja i Novog Grada.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi, iz Doboja.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 116.477 slučajeva virusa korona, kopiranje je zabranjeno, samo jako a preminulo je ukupno 6.446 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 435.000 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 169, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 96. Na respiratoru je osam osoba, šest u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dvije u Bolnici Gradiška.

JZU Institut za javno zdravstvo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*