Bebi Šop – Priča o dvije generacije – nekrolog

Trideset godina, zavisi iz koje perspektive i stanovišta te godine mjerimo, može značiti i malo i mnogo, ali kada je ljudski vijek u pitanju, onda su to dvije generacije, a to je ipak puno.

A šta mogu predstavljati dvije generacije, ispričaćemo na ovaj slikoviti način.

Nekada davno jedna sadašnja baka, bila je mlada mama. Ona je svojoj djevojčici kupovala razne bebi stvarčice, igračke, odjeću, opremu… Pa joj je kupila krevetac, kolica, hodaljku… i još mnogo, mnogo toga. Vrijeme je prolazilo, mala djevojčica je rasla, rasla… I postala je djevojčurak, pa djevojka i konačno žena i majka! Onda je njena mama automatski postala baka sa početka priče. E sada, nova mama, a i rečena, automatski nova baka, sve to ponovo rade i kupuju svojoj kćerkici (može i sinčiću), odnosno svome unučetu sve gore pobrojano i svi su zadovoljni kao nekad davno – kada je baka bila mlada mama, a mama mala djevojčica.

A cijela ta, pomalo zamršena i enigmatična priča, dešavala se u proteklih 30 godina, ona ima svoju potvrdu i sastavni je dio istorije Bebi šopa Milene Savić, prve, najstarije i najuglednije specijalizovane dječije prodavnice u Prnjavoru.

Ali, svemu dođe kraj!

Mnogo šta se u toku tih naših godina mijenjalo, od boljeg prema lošijem, ili obnuto, ali proteklu poslovnu deceniju, nažalost mnogima, pa i nama, sve je ubrzano i nezaustavljivo krenulo u lošem smjeru.

To je na kraju učinilo, da vam kažemo HVALA I ZBOGOM.

OD UTORKA, 16.07. VRŠIMO TOTALNU RASPRODAJU SVE ROBE, TEKSTILA, BEBI OPREME, KREVETACA… RADNO VRIJEME OD 08 – 20 SATI.