AS BiH, RS i atletski klub “Prnjavor” na trkačkoj biznis konferenciji u Štokolmu

Slogan konferencije „Spajamo trkačku industriju“

U organizaciji Evropske atletske organizacije, u Stokholmu se od 15. do 17. septembra 2022. godine, održala 3. Evropska trkačka biznis konferencija, u čijem radu je učestvovalo preko 450 predstavnika svjetskih i evropskih atletskih federacija, organizatora najvećih trkačkih događaja (maratona, polumaratona, ultramaratona, trejl trka, kros trka i dr.), sportskih kompanija, medija, među kojima su aktivno učestvovali predstavnici Atletskog saveza BiH, Atletskog kluba “Prnjavor” i Međunarodne ulične trke “Prnjavor”, kao zvanični predstavnici Bosne i Hecegovine.

Treće izdanje Evropske trkačke biznis konferencije koja se poslije Frankfurta (2017) i Praga (2019) održala u konferencijskoj sali “Norra Latin” u Stokholmu pod sloganom „Spajamo trkačku industriju“. Tokom trajanja Evropske trkačke biznis konferencije preko 40 predavača učesnicima su prezentovali mnogobrojne teme od značaja za trkačku zajednicu, od kojih se izdvajaju: internacionalizacija događaja, marketing i strategije najvećih trkačkih događaja, potrebe modernog trkača, dodatni sadržaji koji prate organizacije događaja, tehnološka rješenja koja povećavaju kvalitet događaja i zadovoljstvo trkača, iskustva trkačke elite i zadovoljavanja njihovih potreba.

Konferencija koja se završila u subotu 17. septembra, simbolično je zatvorena diskusijom na temu “Budućnost trkačke industrije” i na taj način označila cilj koji je bio postavljen, da se posebna pažnja posveti društveno odgovornim aktivnostima koje su postale neizostavni dio svakog velikog trkačkog događaja.

Atletski savez BiH predstavlja Željko Petrović, glavni koordinator za ulične trke, polumaratone i maratone u BiH, učesnik Olimpijskih igara u Sidneju (2000) u maratonu i organizator Međunarodne ulične trke “Prnjavor”, i Nikola Petrović, predstavnik AK “Prnjavor” i direktor Međunarodne ulične trke “Prnjavor”.

Tokom trajanja konferencije održan je sastanak između predstavnika Atletskog saveza BiH i Atletskog kluba “Prnjavor”, na kome je donijet zaključak da je jako važno da se zajedničkim snagama radi na jačanju trkačkog pokreta u Bosni i Hervegovini u budućnosti, sa prijedlogom da se do kraja 2022. godine održi skup svih organizatora na kojem bi se kroz zajednički rad i komunikaciju napravio plan za dalje jačanje komunikacije između organizatora trka izvan stadiona, i utvrdili koraci koji bi bili učinjeni da se postigne najbolji efekat u ostvarivanju ciljeva.

AK Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*