Atletski klub „Prnjavor“ proslavio 30 godina rada

Niz događaja u Atletskom klubu Prnjavor posvećeni su godišnjici osnivanja a jedan od njih je i podjela majica. U narednom periodu su najavili i akademiju gdje će biti okupljeni svi stari članovi.

Oznaka trideset sa sobom nosi veliku poruku. Kako kažu, ona je simbol truda, zalaganja i rada svih dosadašnjih članova koji su ovom klubu donijeli veliku slavu i mnogobrojne medalje.

“Kroz Atletski klub Prnjavor od 1993. godine prošlo je više od 1000 atletičara i atletičarki. Napravili smo sportski pokret, a kada vidim ovu omladinu srce mi je puno”, kaže predsjednik AK Prnjavor Željko Petrović.

Na nagradu najbolje sportske ulične maniefestacije iz  2020. posebno su ponosni. Pored nje mnogo je trofeja sa Olimpijskih igara, svjetskih i evropskih prvenstava kao i balkanskih.

Ova godina je po mnogo čemu uspješna što govori i do sada osvojenih 25 nagrada. Jedna od njih otišla je u ruke  Filipu Raduloviću koji šest godina trči kros staze i skok udalj.

Rođendanske čestitke klubu, trenerima i takmičarima  uputio je i prvi čovjek Prnjavora, Darko Tomaš.

Najbolji ambasadori Prnjavora upravo su ovi mladi atletičari, koji, kako kaže gradonačelnik, s punim pravom uživaju podršku grada.

Atletski klub “Prnjavor” osnovan je 1993. godine. Svakog proljeća u organizaciji ovog kluba je i Međunarodna ulična trka koja se održava 24 marta u povodu Dana Grada Prnjavora.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*