Atletičari AK “SAN” Prnjavora osvojili srebro na Prvenstvu BiH za mlađe juniore

Atletičari AK “SAN” iz Prnjavora nastavili su niz uspješnih nastupa proteklog vikenda osvajanjem srebrne medalje na Prvenstvu Bosne i Hercegovine za mlađe juniore, održanom na stadionu “Tušanj” u Tuzli.

Takmičenje je prvobitno bilo zakazano za dva dana, ali je zbog jakog nevremena prvog dana pomjereno za drugi dan. U izmijenjenim i neobičnim okolnostima, atletičari AK “SAN” su se ipak snašli i postigli zapažene rezultate.

Istaknuo se Srđan Satnišić koji je istrčao tri sjajne utrke na granici ličnog rekorda. Novi lični rekord postavio je u disciplini 100 metara s vremenom 12,39 sekundi, što mu je donijelo peto mjesto u ukupnom plasmanu.

U trci na 200 metara, Satnišić je bio blizu osvajanja trećeg mjesta, ali mu je na kraju faltlo samo 16 stotinki sekunde za bronzu. Na kraju je zauzeo četvrto mjesto.

Srebrnu medalju i titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine za mlađe juniore u disciplini 400 metara osvojio je upravo Srđan Satnišić.

Sljedeći izazov za atletičare AK “SAN” je Seniorsko Prvenstvo BiH u Zenici, koje se održava već narednog vikenda, 29. i 30. juna. Nakon toga slijede Balkansko Prvenstvo za mlađe juniore u Mariboru 6. jula, Juniorsko prvenstvo BiH u Zenici 13. i 14. jula, te mnoštvo atletskih mitinga u regiji.

Iz AK “SAN”-a se zahvaljuju svojim sponzorima:

Generalnom sponzoru Darjanu Đuriću i njegovoj firmi Prokop inženjering d.o.o. koji im već četiri godine pomažu u finansiranju goriva za putovanja na takmičenja.

Nikoli i Peri Vrhovcu te Pekari Cvijeta koji im osiguravaju hranu za takmičare.

Atletski klub “SAN” (ChatGPT)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*