Atletska primadona koja obara rekorde

Јelena Gajić je članica AT „Prnjavor” i trenutno je jedna od najtalentovanijih atletičarki u Bih. Ova mlada atletičarka je rodjena 1997. godine, a atletikom se počela baviti u martu 2008. Jelena je stalni član reperezentacije Bih a njene discipilne su 800m i 1500m, a povremeno trči 2000m i 3000m.

 

U 2015. godini Jelena je vrhunskim rezultatitma krunisala svoju upornost i naporan rad, pri čemu se okitila sa 13 medalja. Medalje je osvajala na juniorskim i seniorskim prvenstvima Bih i Rs-a kao i na uličnim trkama. Zahvaljujući vrhunskim rezultatima u predhodnoj godini, svakako da se od Jelena i u 2016. očekuju dobri rezultati.

– Jeleni je ova godina poslednja u kategoriji juniorki, i spremam je da napravi neke zavidne rezultate, ako se sve kockice poklope očekujem da uzme medalju na prvenstvu Balkana koje će se održati u Rumuniji, kao i da se popne na pobjedničko postolje na krosu u Srbiji. Jedan od glavnih ciljeva je ispunjavanje norme za nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu u Kazanju riječi su trenera ove mlade atletičarke Dalibora Vrhovca.

jelena-gajic (1)

 

Rezultati Prnjavorskih atletičara su uvjek bili na zavidnom nivou sa raznih takmičenja su se uvjek vraćala sa brojnim prizananjima i medaljama. Podsjećanja radi upravao je atletika bila sport koja je dala prvog Prnjavorskoga olimpijca. Da li će i Jelena krenuti stopama Željka Petrovića te se jednoga dana naći na Olimpijskim igrama ostaje da se vidi, po rezultatima koje do sada pokazuje zasigurno da nije daleko od toga, i sa pravom već sada može ponijeti titulu vladarke kraljicom sportova u svom uzrastu na našim prostorima.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*