Кonkurs za učešće na Vidovdanskim susretima pjesnika; na Vučijaku kod Prnjavora, i takmičenje za nagradu “Vidovdan 2020”

Foto: SRNA

Поводом сусрета пјесника „Своме роду од Косова до данас”, Српски књижевни клуб „Таласи” Прњавор расписује Конкурс за учешће на Видовданским сусретима пјесника; на Вучијаку код Прњавора, и такмичење за награду „Видовдан 2020″

На конкурсу могу учествовати пјесници из свих земаља, који стварају на српском језику, са необјављеним пјесмама (до 28 редова) откуцани писаћом машином или на компјутеру, потписане пуним именом и презименом. Копије пјесама из књига, рукописе руком писане и садржај пјесама који прелазе 28 редова, неће се узимати у разматрање.

Радове слати до 30. априла текуће године на адресу: Српски књижевни клуб „Таласи” 78430 Прњавор, ул. Бео-градска број 7. или на адресу: lipljanac1974@gmail.com qruzo@teol.net Уз текст пјесама доставити кратку биографију са контакт телефоном и адресом.

Стручни жири ће прегледати све радове и оне који задовољавају услове Конкурса уврстиће у заједничку збирку која ће бити одштампана тим поводом и подијељена учесницима Сусрета.
Овим су и сви аутори позвани да своје пјесме прочитају на сусретима пјесника „Своме роду од Косова до данас”, код Спомен цркве на Вучијаку, 27. јуна сваке године, у 17 часова.
За све додатне информације обратите се на телефоне број 065/626-773 Недељко Санчанин, 065/ 520-749 Зоран Грумић, 065/ 767-112 Горан Вуковић или 066/ 253-700 Војин Тривичевић.
Српски књижевни клуб „Таласи” Прњавор замољава оне који посједују овај конкурс, да га прослиједе и другим заинтересованим пјесницима и књижевним клубовима.
Српски књижевни клуб „Таласи” Прњавор унапријед поздравља све учеснике сусрета пјесника „Своме роду од Косова до данас” и жели им много успјеха.

У Прњавору, 02. 02. 2020.

1 Comment

  1. O jeziku tvome i mome,zboriti se bojim.Citao sam sve sto mi je doslo podruku pisano od Prnjavorskih autora.I onih ratnih.Zbuni me razlika napisana od pismenih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*