Završen festival “Prnjavorske horske svečanosti 2018”

Festival horske muzike “Prnjavorske horske svečanosti 2018” zvanično je završen učešćem horova na Svetoj Liturgiji i predavanju.

Na Svetoj Liturgiji koja je redovno je služena u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru, odgovarali su horovi koji su učestovovali u na predhodno održanom koncertu.

Nakon Svete Liturgije, održano je predavanje u prostorijama Svetosavskog kluba. Tema predavanja bila je “Učešće laika u bogoslužbenom životu Crkve kroz crkveno pojanje“, a predavač je bio protosinđel Platon Jović, nastojatelj manastira Stuplje.

Ukupno oko dvije stotine učesnika festivala imalo je priliku da uživa u tradicionalnim duhovnim i kulturnim vrijednostima našeg naroda. Pozitivne kritike učesnika ulivaju nadu da će ovaj muzički festival postati pravi praznik horskog pjevanja, po čemu će, između ostalog, Prnjavor biti poznat.

Srpsko crkveno pjevačko društvo “Sveti Georgije” Prnjavor proslavilo je svoga molitvenog zastupnika Svetog Jovana Zlatoustog. Nakon svečanog molitvenog slavskog obreda, uslijedilo je obraćanje predjsdnika Društva, protojereja Duška Drinića. Tom prilikom Predsjednik je ukratko rezimirao ovogodišnji rad i angažman Društva u njegovanju tradiicionalnih vrijednosti našeg naroda. Ujedno se zahvalio svim saradnicima i sponzorima koji su pomagali rad pjevačkog Društva.

Srpsko crkveno pjevačko društvo “Sveti Georgije” Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*