Tri najuspješnija studenta dobila po 5.000 KM (Foto)

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš uručio je danas novčane nagrade studentima koji su ostvarili pravo na studentsku nagradu. Nagradu u iznosu od po 5.000 KM dobile su Marina Dušanić, Mirjana Spasojević i Jelena Đurić.

ТВ К3

Pored novčanih nagrada, načelnik Tomaš je danas uručio i vaučere za turističko putovanje u Prag, za svih šest studenata koji su ispunili uslove i konkurisali za studentsku nagradu u 2018. godini. „Drugu godinu za redom dijelimo studentske nagrade i ovo je najbolji način da se nagrade mladi ljudi koji postižu izvanredne rezultate i uspjehe“, rekao je načelnik Tomaš. On je naglasio da Prnjavor i Republika Srpska sa ovim mladim ženama imaju uspješnu budućnost.

„Kako su posvećeno ostvarivale prave rezultate tokom školovanja, uvjeren sam, da će na isti način i sutra kada se zaposle, biti najbolje u svom poslu i zauzeti važne pozicije u opštini Prnjavor i Republici Srpskoj“, rekao je Tomaš. Marina Dušanić je student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a nagradu je u njeno ime primila majka, Dragica Dušanić, koja se ovom prilikom zahvalila lokalnoj upravi i načelniku na prijemu i nagradi.

Student četvrte godine Fakulteta politički nauka u Banjaluci, Mirjana Spasojević rekla je da joj nagrada puno znači, ali da znači i drugim studentima da se trude i rade i da uspjeh neće izostati.

Jelena Đurić, koja pohađa studije prava u Beogradu zahvalila se načelniku Tomašu na nagradi. „Jako je lijepo od načelnika, što je primjetio naš trud i zalaganje. Ovo nam je veliki podsticaj za dalje školovanje“, rekla je Đurić.

Na turističko putovanje u Prag, zajedno sa Marinom, Mirjanom i Jelenom, ići će i Milijana Janjić, Slađana Preradović i Tatjana Šestić.

Studentske nagrade se dodjeljuju u tekućoj godini za tri studenta sa područja opštine Prnjavor. Pravo na dodjelu studentske nagrade imaju studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini i zemljama bivše Jugoslavije, koji nisu obnovili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu položili sve ispite iz prethodnih godina studija. Studenti moraju imati prosečnu ocjenu najmanje 9,50 i poželjno je da su u toku osnovnog i srednjeg obrazovanja ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom takmičenju iz nekog nastavnog predmeta. Studentske nagrade se dodjeljuju na osnovu prijave po javnom pozivu, a pravo na nagradu, studenti mogu ostvariti samo jednom u toku prvog ciklusa studija.

Opština Prnjavor

2 Comments

  1. Ne daje svoje pare, vec krcmi kredit od 7 miliona kojim je sve nas zaduzio a i nasu djecu za jeftine predizborne pojene.Zasto nije dao nagradu iz svog osiguravajuceg drustva?!

  2. Ovo je primer neodgovornog trošenja opštinskog budžeta. Nije primjereno da se redovnim studentima daje nagrada kao da su već završili studije, a pogotovo u iznosu od 5.000 KM. Kada se ovom iznosu doda vaučer za nagradno putovanje to već iznosi 6.000 KM. Penzioner, sa prosječnom penzijom, s tim životari godinu i po(l) dana! Radnik “živi” godinu dana, pod uslovom da redovno prima platu.
    Dakle, moglo je to biti daleko skromnije i upriličeno vremenu. Čak i 500 km bilo bi dovoljno i biti obuhvaćeno više studenata.
    I šta znači to što će nagrađene, za godinu-dvije, uspješno privesti školovanje?
    Da će Prnjavor i Republika Srpska s njima imati uspješnu budućnost!? Primer načelnika to najbolje demantuje. Jer sledom ove logike znači da bi trebalo nagraditi i najuspješnije privrednike, poslodavce, poljoprivrednike, zanatlije, prosvjetne radnike, doktore porodične medicine, vatrogasce, autore komentara…

    Na kraju, da sa posjetiocima portala podjelim aforizam Radmila Mićkovića – na temu školovanja, koji se – daleko bilo, ne odnosi na nagrađene: “Diploma će u ovoj zemlji biti na ceni sve dok bude ozbiljnih kupaca!”.(“Politika”,9.8.2015.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*