Tomaš: Na dnevnom redu sjednice Skupštine tačke od opšteg interesa za građane, očekujem podršku svih odbornika

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš rekao je na pres konferenciji da će na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine opštine Prnjavor biti nekoliko veoma važnih tačaka, od opšteg interesa za građane i da očekuje podršku svih odbornika.

TV K3

Načelnik Tomaš je naglasio, da je jedna od tačaka i odluka kojom se utvrđuje poseban interes za prodaju još jedne parcele u poslovnoj zoni „Vijaka“. „U proteklom periodu donijeli smo odluku o prodaji četiri parcele, te nakon završenog postupka javne licitacije, potpisali ugovor sa dva privredna subjekta, dok sa preostala dva, očekujem da ugovor bude potpisan početkom sljedeće sedmice.“, rekao je Tomaš.

On je naglasio, da će privredni subjekti sa kojima je ugovor već potpisan kroz nekih desetak dana početi sa gradnjom i da ima još zainteresovanih subjekata, zbog čega se i donosi navedena odluka. Načelnik Tomaš je rekao, da će na dnevnom redu sjednice Skupštine biti i informacija o poslovanju KP „Park“, te da će sutra biti prilika da se zajedno razgovara o ovoj temi, a na osnovu informacija koje ćemo dobiti od preduzeća. „ Uvjeren sam, da ćemo sutra nakon konstruktivnog razgovora doći do zaključaka koje ćemo svi zajedno podržati. Sutra treba da budemo usaglašeni i jedinstveni u zaključcima, kako bi ovo preduzeće stalo na zdravije noge.“, rekao je Tomaš i naglasio da će on kao načelnik imati svoje zaključke, te da to očekuje i od ostalih političkih subjekata i pojedinaca.

Kao treću važnu tačku dnevnog reda, Tomaš je naveo prijedlog rješenja o oglašavanju ništavnim rješenje Skupštine opštine iz 1996. godine. „Upozoreni smo, od strane pravnika da je tadašnja zgrada Opštinske uprave prenesena na Srpsku demokratsku stranku, na način koji nije bio u skladu sa tadašnjim propisima. Ovo je sada prilika da se to rješenje poništi i da svi zajedno učinimo prvi korak u vraćanju imovine koja je od Opštinske uprave oduzeta na način suprotan propisima.“, rekao je Tomaš. On je naglasio, da ima saznanja, da postoje određeni pritisci na odbornike da sutra ne dođu na sjednicu ili da glasaju protiv predloženih tačaka, kako bi se spriječili koraci koji vode povećanju imovine Opštine i njenom razvoju.

Opština Prnjavor

8 Comments

  1. E sto su odbornici namagarcili Tomasa za zgradu SDSa pa to nema nigdje!!!Veliki minus pred opste izbore!
    1:0 za Stanica i Nemanju

  2. Pa sta bi od SDSove zgrade? E moj nacelnice bas si nas razocarao! Mi mislili da ti nesto znas i da si sposoban vratiti narodu narodno.A ono se pokaza da Nemanja vlada skupstinskom vecinom i da si ti ipak samo”mali”!

  3. ПА НИЈЕ ТИ ТО ПЕРИНА ОСТАВШТВИНА ДА ПРОДАЈЕШ……….ЛАКО ЈЕ ТУЂЕ……..

  4. Pa zar sve tačke koje razmatra skupština ne bi trebalo da su od opšteg interesa za sve građane, kako ih razdvajate na one koje su u interesu građana i one koje nisu, vjerovatno pred izbore idu one koje su za građane, poslije idu one koje su protiv, kao tačka kreditnog zaduženja od 7 miliona poslije opštinskih izbora…

  5. Stanje u parku je rezultat trulog kompromisa izmedju nacelnika i N.Vasica.Kao rezultat tog dogovora na mjestu direktora je ostavljen SDSov kadar.Novarlic je cak predsjednik MO SDS kulasi.To je razlog zasto park tone.

  6. Bice interesantno vidjeti kako ce glasati Vlado i Bogoljub.Obzirom da je Vlado debelo umjesan u mahinacije sa tim objektom mogao bi tu izvuci deblji kraj.

  7. A sta se to nudi i kome na Vijaci?Dole je livada bez ikakvog uredjenja(struja,voda,PTT i sve drugo) koje je potrebno da se napravi poslovni objekat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*