Svjetski dan muzike i u Prnjavoru

Povodom 21. juna, Svjetskog dana muzike, sutra će na nekoliko lokacija u Prnjavoru biti organizovan muzički program na otvorenom.

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić” program će održati na platou ispred Unikredit banke, sa početkom od 10 časova.

Kao i prethodnih godina, muzičkoj manifestaciji će se pridružiti i Radio Prnjavor, a povodom obilježavanja ovog datuma, za naše sugrađane sviraće Nemanja Kajtez.

Kao i prethodnih osam godina, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, 21. juna 2019. godine obilježava Svjetski dan muzike.

Svjetski dan muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 37 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta. Napominjemo da je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 2010. godine zvanično ”upisala” grad Banja Luku u jedan od 400 gradova u svijetu koji obilježavaju ovaj dan. Svi planirani muzički programi se realizuju sa željom da se kvalitetna muzika promoviše i približi građanima. prnjavorlive.info

5 Comments

  1. Spominjete “Svjetski dan muzike” , “Akademiju umjetnosti” , “Francusko ministarstvo kulture” … i onda nam na sred grada “razapnete sator” i udri po narodnjacima. Nista protiv gospodina Kajteza,ali mi on nekako ne predstavlja “kulturu”. Bolje da ste stavili ona dva momka sa gitarama koja su kod Azela svirala nego njega. Momci barem lijepo sviraju gitaru i ne dernjaju se,ko hoce da ih slusa moze,a ko nece ne mora. Al’ ajd’ kakvi smo mi,takva nam i “kultura”…propala.

  2. Vidi, vidi opet nam se javio asfalt boy!!! Dobro druže to što ti slušaš ostavi za sebe! Ne gnjavi druge i ako je moguće nešto konstruktivno da napišeš, mnogo bi nas obradovao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*